dnes od košickej fitnessky Marietty Žigalovej
Počas vlastnej diéty sa v kuchyni trápi
"Kuchyňu doslova zbožňujem, pre mňa je varenie či pečenie najlepší relax," vyznáva sa z lásky k tejto činnosti fitnesska Marietta Žigalová. V kuchyni vraj dokáže zabudnúť aj na prípadný neúspech na športovom pódiu. "Len si musím dávať pozor, aby som tam nestrávila pol života. Niekedy, najmä tesne pred súťažou, je to pre mňa aj trápenie, keď nemôžem zjesť to čo navarím. Záleží od obdobia."
Ale rodina pri jej diéte netrpí. "Samozrejme, že deti a manžel majú aj to, čo si ja musím odoprieť. Takže s diétnym jedlom sa robí trebárs segedínsky guláš..." U Žigalovcov však dominuje liptovská kuchyňa: "Kapustnica, bryndzové halušky, zemiakové knedle s krkovičkou, bravčovým mäsom a kapustou... To máme asi najradšej."
Mariette ide od ruky varenie i pečenie. "Veľmi rada pečiem koláče, milujem najmä jablkové, také ľahšie, čo sú rýchlo hotové."
Taký - ľahký a rýchly - je aj recept, ktorý ponúka.
Fitness šalát
Suroviny: 200 g rôznych druhov cestovín, 2 konzervy tuniaka, jeden v oleji, druhý vo vlastnej šťave, jeden 400 g nízkotučný jogurt, tri paradajky, dve papriky, uhorka, kombinovať možno rôzne druhy zeleniny, koreniny podľa chuti a na obohatenie tri vajíčka. Postup: Uvaríme cestoviny a vajíčka, môžu byť na tvrdo i polomäkko, zeleninu pokrájame na menšie kúsky, na kocky alebo rezančeky, podľa druhu, všetko zmiešame, prídame tuniakov z konzervy, osolíme, okoreníme a zmiešame s jogurtom. Je to veľmi ľahký šalát, ktorý obsahuje dosatok sacharidov, bielkovín. Dá sa rôzne kombinovať, namiesto tuniaka napríklad s kuracími prsiami, alebo jogurt môžeme nahradiť kečupom. S cestovinami ho robím väčšinou na obed, na večeru nemusia byť.
Dobrú chuť!
mat
Autor: Jazzový festival jubiloval
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári