ťažení sa aj teraz mimoriadne darilo družstvu slovenských pekárov, ktorí si pod vedením Košičanky Zuzany Bobákovej z Lesaffre Slovensko svojim prvenstvom už druhýkrát zabezpečili účasť medzi tuctom najlepších na svetovom finále tejto súťaže v Paríži. Súťažilo sa v troch kategóriách a to chlieb a bagety, jemné pečivo a umelecké dielo s témou Chlieb identita Vašej krajiny.
"My sme upiekli doslova umelecké dielo... Boli na ňom Tatry - konkrétne Kriváň, na ňom bol náš slovenský znak, pričom dolu boli nížiny. V strede "tiekol" Váh, na ktorom bol mlyn s plťou a pltníkom. Vľavo na bochníku bolo hrozno ako symbol vinohradníctva a naľavo klasy a vrecia s obilím symbolizujúca potravinárstvo na východe Slovenska. Okrem toho sme upiekli bagety a naše typické chleby pre Slovensko. Z jemného pečiva to boli bratislavské rožky s orechovou a makovou plnkou, ktoré sa prvýkrát piekli už v roku 1785," povedala nám hlavná koordinátorka nášho tímu Z. Bobáková.
Autor: jsv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári