Doprajete si aj tradičné nezdravé jedlá?
Pripravil: Marián BETÍK
- Vyzerám snáď na to? V mojom veku si človek už musí dávať na stravu pozor. Uprednostňujme zeleninu, ovocie, morské ryby. Možno aj preto som ešte pomerne štíhly a zdravie mi zatiaľ dobre slúži.
Nešo MILINČIČ
podnikateľ
- Ja som kuchár, a občas si s obľubou navarím dobré bryndzové halušky so slaninkou. Viem, že to nie je zdravé. Vyprážané jedlá neobľubujem. Často si pochutím na rizote s pestrou zeleninou.
Ján OLEJ
kuchár
- Zo zeleniny mám najradšej mäso. Nikdy som nebola úzkostlivá v stravovaní, dám si, na čo mám práve chuť. Nemám žiadne zdravotné problémy, hoci neraz jedávam podľa lekárov nevhodné jedlá.
Eva PROBALOVÁ
predavačka
- Ja si v jedle nevyberám, s chuťou zjem aj to, čo lekári zakazujú. Občas si dám aj slaninu s cibuľou, tlačenku a podobné dobroty. Pravdaže, nie často. Stravujem sa ako väčšina ľudí.
L.I.
referentka
- Na výber stravy si dávam pozor, dodržiavam v jedení racionálny režim. Mäso takmer nejem, pripravujem si jedlá bez cholesterolu. Radšej si dám mrkvu, karfiol, než mastný rezeň.
Viktória KOZÁKOVÁ
opatrovateľka
- Určite občas v jedle zhreším. Milujem trebárs vyprážaný karfiol, pravé slovenské bryndzové halušky aj s opraženou cibuľkou a slaninou. Mäso temer vôbec nejedávam, jednoducho mi nechutí.
Katarína ANDRAŠČÍKOVÁ
učiteľka
- Prečo by som si nevychutnal taký typický bravčový rezeň? Chrumkavý a na pol taniera veľký? Ja viem, človek by sa mal stravovať zdravo, lenže niekedy je chuť silnejšia než zásady a moja vôľa.
Ján ŽALUDKO
dôchodca
Autor: ato
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári