dnes od poslankyne miestneho zastupiteľstva MČ Nad jazerom a mestskej poslankyne MVDr. Anny Jenčovej
Namiesto torty upiekla centimetrový posúch
V kuchyni, ako sa priznala MVDr. Anna Jenčová priznala, často experimentuje a improvizuje. Nápady na varenie neraz čerpá z novín a časopisov, no občas ich ´doladí´ podľa toho, čo má v domácich zásobách.
"Mojou chybou je, že najmä pri pečení koláčov nepoužívam váhu. Z výsledného produktu majú potom hostinu najmä starkine sliepky. I naposledy mi torta vyšla až na druhý pokus. Ingrediencie som v tomto prípade dávala správne navážené, ale nepridávala som ich podľa receptu. Výsledkom bol centimetrový posúch." Synov to ale neodradilo, cesto vymiešali ešte raz a k torte sa predsa len dopracovali.
Ani mixér nezvykne A. Jenčová používať, lebo potom je kopa umývania. Ak potrebuje niečo nastrúhať, manžel to ochotne urobí. Síce s komentárom, že nechápe, ako môže mať polovička pri varení okolo seba toľko riadu. "Varím ale takmer každý deň, nie som zástankyňou suchých večerí. Situáciu mám však uľahčenú, lebo moji traja chlapi nie sú nároční a vyberaví, jedia všetko. I špenát, prívarky a paradajkovú polievku."
Syrová omeleta s patizónom
Suroviny: 4 vajcia, 25 Dg hrubo postrúhaný syr, 1 postrúhaný patizón /môžeme použiť i menšiu cuketu alebo polovicu tekvice/, 4-5 lyžíc hladkej múky, trošku mlieka, pór, cibuľa, šampiňony, špargľa, soľ, mleté čierne korenie, vegeta alebo sójová omáčka, kari korenie, zelená vňať. Postup: Zmes vymiešame na cesto ako na palacinky. Podľa fantázie môžeme pridať nakrájaný pór, cibuľu, šampiňony, špargľu. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou prípadne sójovou omáčkou, štipkou kari korenia a do cesta nasekáme aj zelenú vňať. Na panvici pečieme placky /podobné zemiakovým/, ktoré teplé preložíme na krajec chleba. Ozdobené paradajkou sú výdatnými raňajkami.
Dobrú chuť!
lia
Autor: Korekcie dolných viečok
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári