dnes od zástupkyne starostu Miestneho úradu MČ Krásna Eriky Dolnej
Banánovú pizzu ju naučili ninja korytnačky
Kuchárske začiatky zástupkyne starostu Miestneho úradu MČ Krásna Eriky Dolnej boli podľa jej vlastných slov hrozné. Variť vôbec nevedela, a keďže je naviac ľaváčka, mama sa na jej dievčenské pokusy nevedela pozerať.
"Maximálne mi dovolila očistiť a nakrájať zeleninu. Inak som pre istotu takmer nič nemohla skúsiť uvariť," posťažovala sa. Pravé varenie sa pre ňu začalo, až keď sa vydala. "Manžel mal žalúdočné ťažkosti, základom kuchyne boli preto diétne jedlá. Pamätám, že raz som uvarila prívarok. Bol nesmierne hustý, lyžička v ňom doslova stála. Sama som manžela odrádzala, nech si prívarok radšej nedá. Nepočúvol ma, dokonca si vypýtal dupľu, čo ma veľmi posilnilo."
Dnes patrí E. Dolná medzi dobré gazdinky, čo vie oceniť celá rodina, hlavne vnuci. Kvôli nim sa totiž na základe seriálu ´Ninja korytnačky´ naučila robiť aj banánovú pizzu.
"Snažím sa pripravovať naozaj všeličo. Ale hlavne slovenskú kuchyňu s miernym prechodom do maďarskej. K mojim obľúbeným jedlám patrí perkelt. Cez víkend ho urobím plný kastrol a potom dorábam na rôzne spôsoby - s nokerlami, k prívarku."
I dcéru už naučila takto si jedlo predpripraviť. Ušetrí to čas, aj peniaze. Vám ponúkla recept na zemiakový paprikáš.
Zemiakový paprikáš
Suroviny: 1 kg zemiakov, 2 zelené papriky, cibuľa, olej, červená paprika, rasca, vegeta. Postup: Zemiaky očistíme a narežeme na msiačiky, pridáme dve porezané zelené papriky a dáme dusiť na cibuľovom základe. Pridáme červenú papriku, rascu, vegetu. Podlejeme vodou, ale zemiaky nesmú byť zaliate, len byť vo vode. Dusíme asi 20 minút. Jeme s akýmkoľvek šalátom, napríklad uhorkovým, paradajkovým alebo si k paprikášu dáme kyslé uhorky.
Dobrú chuť!
lia
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári