Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept

dnes od atletického trénera Radoslava DubovskéhoPríprava nezdravých jedál je preň celý rituálTréner skokanských dvojičiek Dany a Jany Velďákových

dnes od atletického trénera Radoslava Dubovského

Príprava nezdravých jedál je preň celý rituál

Tréner skokanských dvojičiek Dany a Jany Velďákových Radoslav Dubovský si svoj vzťah ku kuchyni a vareniu vybudoval z nutnosti. "Keď sme na sústredení s dievčatami, stravu máme len príležitostne. Takže väčšinou je na mne, aby som sa o ne postaral. No žiadne sáčkové polievky, polotovary či konzervy. Mám niekoľko receptov od manželky i babky a tie sa mi v takejto situácii naozaj zídu. Medzi moje najobľúbenejšie patrí kuracia polievka. Je to taká rodinná špecialita, nie kvôli príprave, ale preto, že je veľmi chutná. A celkom od ruky mi ide kurča na smotane."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Poviete si, športovec, ten si potrpí na zdravú výživu. Omyl. "U mňa je to naopak," tvrdí Radoslav Dubovský. "Radoslav Dubovský "Najviac si pochutnám na nezdravých jedlách. Tlačenka, bôčik, cibuľka, tá príprava je pre mňa celý rituál, slasť, manželku k tomu vôbec nepustím. Viem si to vychutnať."

Ním ponúkaný recept zatiaľ meno nedostal, ale keď navrhne, že ho pripraví na obed, povie jednoducho:

Vklepávaná múka

Suroviny: niekoľko plátkov bravčového mäsa, hladká múka, olej, horčica, kečup, soľ alebo vegeta na dochutenie. Postup: plátky mäsa posolíme a obalíme v múke, ktorú doň vklepeme. Vysmažíme na oleji, len do zahnednutia, aby sa to nepripálilo. Môžeme opražiť cibuľku (ja to robím bez nej) a vložíme do nej opražené mäso. Keďže nie som kuchár na gramy, či decilitre, dochucujem ´přiměřeně´, pridám kečup i horčicu, odhadom, asi v pomere jedna k jednej, radšej väčie množstvo. Zalejeme vodou a varíme, dusíme. Chuť to získava postupne, ale potom to stojí za to. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi. Aj ryžu si pripravujem sám, varné sáčky pre mňa neexistujú.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť!

mat

mat

Autor: Paulina Rubio - Pau-latina

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 449
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 204
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 143
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 822
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 460
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 158
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 921
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 165
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu