spracovaní surovín, ktoré sú vám najdostupnejšie. Názov publikácie "Slovenská kuchárka" znamená, že ide o knihu určenú predovšetkým slovenským používateľom. Pri výbere jedál mali autori na zreteli zvyklosti slovenskej kuchyne, ako aj výber surovín, ktoré poskytuje náš trh. Prihliadali aj na požiadavky racionálnej výživy.
Množstvá surovín uvádzané pri jednotlivých receptoch zodpovedajú potrebám štvorčlennej rodiny. Aby ste sa mohli v knihe rýchlo orientovať, je v nej vypracovaný podrobný register jedál, v ktorom autori vychádzali z dominujúcej suroviny pre to-ktoré jedlo a register jedál od A po Z.
Upozorňujeme čitateľov, aby skôr ako začnú pripravovať jedlá podľa receptov, dôkladne si prečítali úvodnú kapitolu, v ktorej sa dozvedia základné údaje o surovinách používaných v jednotlivých receptoch, ako aj odporúčania na čistenie a prípravu surovín pred tepelnou úpravou.
Ak si knihu kúpite, alebo ju vyhráte, prajeme vám dobrú chuť pri konzumovaní jedál pripravených podľa ponúkaných receptov a pripomíname, že nežijeme preto, aby sme jedli, ale jeme preto, aby sme žili - a to žili zdravo a neboli obézni.
Knihu do súťaže venoval knižný veľkoobchod MARSAB. Keď nám kupón do budúceho štvrtka zašlete alebo doručíte do redakcie, máte šancu vyhrať tento titul. Minulý týždeň ste súťažili o knihu ´Dumasov klub´. Získala ju Barbora Rybnická, Baltická 14, KE. Knihu nech si do 30 dní prevezme na oddelení marketingu, Letná 47.
Autor: Slovenská kuchárka
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári