dnes od rozhlasového moderátora Mareka Petráša
Nevyhýba sa šúpaniu zemiakov ani uprataniu kuchyne
Známy rozhlasový hlas a šéf agentúry MARK Media Marek Petráš veľa času v kuchyni netrávi, no od hladu by určite nezahynul.
"Nerobí mi problém upiecť kurča, rád si pripravím bryndzové halušky, nemám problém uvariť si polievku, vývar, spraviť omeletu. Poznám teda niekoľko základných receptov a podľa nich mi už nerobí problém
navariť si," pochválil sa M. Petráš.
Obľubuje čínu, pretože tieto jedlá sú nenáročné na prípravu. "Nezameriavam sa však na žiadne druhy jedál a nemám ani svoju šepcialitu. Teraz v lete je dobré tiež grilovanie, všade v obchodoch ponúkajú rôzne mäsá už napacovné v marináde."
Skúsenosti M. Petráš zbieral a stále zbiera najmä v kuchyni svojej mamky. "Pomáham jej s kadečím, občas niečo nakrájam, pripravujem šaláty. Nie som však iba kuchtíkom! Navyše nenexistuje žiadna činnosť pri varení, ktorej by sm sa snažil vyhnúť."
Nerobí mu teda, ako napríklad mnohým mužom, problémy ošúpať zemiaky a ani po sebe upratať kuchyňu. "Či po sebe viem dať kuchyňu dobre do poriadku, by museli povedať iní. No snažím sa o to," dodal M. Petráš a na záver vám ponúkol svoj obľúbený recept na rýchle raňajky či večeru.
Omeleta s hráškom
Suroviny: 6 vajec, 6 lyžíc vody, 10g oleja a štipku soli a na plnku 200 g zeleného hrášku alebo hrášku s mrkvou, rajčiakov, karfiolu (čerstvého, z konzervy alebo zmrazeného), 400 g oleja. Postup: zeleninu uvarenú alebo z konzervy dobre podusíme na oleji. Vajcia rozšľaháme s vodou, posolíme a postupne upečieme omelety na olejom vymastenej teflonovej panvici. Masu si rozdelíme tak, aby sme získali štyri omelety. Keď je omeleta napoli upečená, položíme na ňu štvrtinu zeleniny, preložíme a dopečieme.
Dobrú chuť:
kid
Autor: Operácie na tvári (2)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári