dnes od poslanca zastupiteľstva KSK a MZ Ing. Jozefa Drábika
Guľáš aj s kastrolom skončil v kontajneri
Poslanec zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja a Mestského zastupiteľstva Ing. Jozef Drábik považuje varenie za relax. Dokonca sa vraj v kuchyni motá častejšie ako polovička. Najradšej pripravuje mäsové jedlá, pri ktorých používa rôzne korenia a byliny. Doma mávam minimálne dvadsať druhov.
"Manželka občas hundre, že moje jedlo je obložené senom, ale mužská časť rodiny, teda aj ja, sme spokojní. Vždy sa mi totiž vďaka týmto ochucovadlám podarí pripraviť iné mäsité jedlo." I keď chlapi sú dosť často na sladké, u Drábikovcov platí, že najlepším zákuskom je rezeň.
Jozef Drábik sa počas kuchtenia stihol už presvedčil o tom, že dve veci sa naraz nedajú robiť. Najmä nie variť guľáš a medzitým si zdriemnuť. "Vtedy to naozaj dopadlo zle. Požiarnikov sme síce nemuseli volať, ale kastról so spáleným guľášom skončil v kontajneri a kuchyňa dostala novú maľovku, lebo bola začmudená a bol v nej nepríjemný zápach."
Keďže je leto a čas pobytov v prírode, recept, ktorý nám ponúkol, nie je ale vôbec mäsitý, i keď dá sa i takto ochutiť.
Cestovinovo-zeleninový šalát
Suroviny: Jedno balenie cestovín /môžu byť mušličky, slimáčiky, mašličky či iné ozdobné, prípadne aj farebné/, 1 konzerva sterilizovanej zeleniny /kukurica, hrášok s mrkvou, šampiňony, kapia/ a čerstvá /paprika, paradajka, prípadne jedna uhorka./
Postup: Cestoviny uvaríme, zmiešame so sterilizovanou i na kúsky porezanou čestvou zeleninou a spojíme hustou kyslou smotanou. Komu by sa sa zdalo, že jedlo je veľmi ľahké, môže pridať narezanú šunku, salámu alebo párky a primiešať tatársku omáčku. Jedlo je to dobré a pripravené za pár minút.
Dobrú chuť!
lia
Autor: Je operácia bolestivá?
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári