mesiace a ryže je v obchodoch všade dosť. Podlhovastej i guľatej, v menších i väčších baleniach a mám pocit, že aj v pôvodných cenách, pretože som nezaregistrovala, že by oproti pôvodným predvstupovým nejako výrazne narástli.
Teraz sa z pultov obchodov stratilo klasické čerstvé maslo. Ešte prednedávnom ho bolo na výber a dostatok a teraz je po ňom zháňka. Kým v prvom prípade, pri ryži, by sa dalo hovoriť o ťahu obchodníkov, ktorí možno mali veľké skladové zásoby a potrebovali sa ich zbaviť, v druhom so zákazníkmi tak trošku vybabrali výrobcovia. Keď sme údajne dudrali, že čerstvé maslo je drahé, a radšej sme siahali po rastlinných, výrobcovia sa vrhli na export a domáci trh sa ocitol bez čerstvého masla.
I keď sa o pár dní situácia určite znormalizuje a výrobcovia uspokoja aj domáci trh, dovtedy by sa určite našlo riešenie na vyplnenie medzery v nedostatku masla. Napríklad externou výpomocou. Na Slovensku je predsa dosť ľudí s maslom na hlave...
Autor: Alžbeta LINHARDOVÁ
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári