dekorácia bola súčasťou prvého dňa výstavy pod názvom Gastro 2004, návštevníci sa cítili ako na recepcii.
"Prosím si ešte z tejto krabej nátierky aj vyprážaného zubáča a ešte by som ochutnal z kuracích pŕs na ananáse s čerešňami," požiadal si o gurmánsky nášup istý dôchodca pred stánkom Hotelovej akadémie v Košiciach. Práve jej študenti vytvorili neodolateľné pochúťky. Okrem šikovnosti v kuchárskom umení dokázali, že cudzie im nie sú ani prípravy slávnostných tabúľ. Pekne prestreté stoly na každú príležitosť predvádzali aj študenti SOU obchodného v Košiciach.
Na výstave sa prezentuje aj SOU poľnohospodárske z Viničiek. Jeho žiaci sa venujú vinárstvu, a preto stánok "učňovky" obliehali fajnšmekri "pravdivého" moku. A ochutnávať veru bolo čo - vyše stovky rôznych druhov slovenských a zahraničných vín.
Práve tieto tri školy sú najväčším ťahákom tohtoročnej výstavy, ktorá sa koná ešte dnes od 10. do 18. hodiny v priestoroch Domu techniky. Okrem nich sa však návštevník môže pokochať aj ďalšími novinkami v gastronómii, počnúc moderným vybavením rôznych potravinárskych zariadení až po konečné produkty. I tie skoro každá vystavujúca firma ponúka vo forme ochutnávok i na predaj za výstavné zľavy.
Odborný seminár, ktorý sa konal včera pod názvom Spracovanie správnej výrobnej praxe (HACCP) a vedenie dokumentácie pre maloobchodné prevádzky, sa tešil záujmu najmä podnikateľov v potravinárskej oblasti. Podľa novej legislatívy totiž každý podnikateľ v gastronómii musí vykonať všetky potrebné opatrenia na hygienické zabezpečenie výroby, spracovania, balenia, skladovania či prepravy.
Autor: em
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári