Sporák si treba vyberať podľa rozmerov a podľa toho, ako často na ňom chcem niečo robiť. Odborník hovorí:
"Keď som kulinár a veľa pečiem, tak si určite vyberiem rúru teplovzdušnú, kde viem naraz upiecť aj tri plechy. Pokiaľ nie, stačí klasická rúra. Tie sú radené do tried A, B, C, meria sa tam spotreba elektrickej energie a kvalita prepečenia. U nás je zatiaľ výhodnejší plynový sporák. Jednak rýchlosť dosiahnutého bodu varu je u sporáku rýchlejšia ako u elektrického a aj ceny energie sú prijateľnejšie. Na elektrický sporák je aj iné napájanie, ako je v bytoch. Zase niektorým zákazníkom sa páči čistota elektrického, lebo je ľahšie udržiavateľný. Ale moderný dizajn je dosiahnutý už aj u plynových."
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári