prvýkrát bude mať na výstave zvláštne postavenie hygiena a sanitácia v gastronómii.
Výstavu rozdelia tohto roku do zvláštnych celkov pre gastronomické zariadenia, chladiace a mraziace boxy, kávovary, výčapné pulty, kuchynské roboty, baliace zariadenia, vybavenia predajní a skladov potravín, kuchynské riady, porcelán, sklo, potraviny a počítačové systémy.
K tejto už tradičnej nomenklatúre je pričlenená významná časť výstavy, a to Hygiena a sanitácia v gastronómií, hoteliérstve, obchode a vo verejnom stravovaní. V "hygiene" sa bude prezentovať 7 vystavovateľov, ale spolu na celej výstave prisľúbilo účasť 20 vystavovateľov, ktorí zastupujú 18 firiem.
Milým spestrením výstavy bude už tradične ukážka záverečných prác študentov Hotelovej akadémie v Košiciach. Oko návštevníka určite s pôžitkom spočinie na slávnostných tabuliach k rôznym príležitostiam.
V spolupráci so spoluorganizátormi výstavy, a to Univerzitou veterinárskeho lekárstva, štátnymi zdravotnými ústavmi SR a ČR, Štátnou veterinárnou správou SR, Vojenským veterinárnym ústavom v Košiciach a s Hotelovou akadémiou v Košiciach sa v dňoch 27. a 28. mája uskutoční konferencia s medzinárodnou účasťou pod názvom Komplexný pohľad na agropotravinársku hygienu.
Autor: em
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári