študentiek varili kuchári z košických gymnázií a dokonca aj družstvo z prešovskej Dievčenskej školy.
Každý z tímov mal za úlohu pripraviť špecialitu podľa francúzskeho receptu. Varili sa tri predjedlá a tri hlavné chody. Študenti sa popri varení prostredníctvom kvízu naučili niečo nové o mediteránskej kuchyni. Takmer celý tím gymnázia na Alejovej ulici tvorili chlapci. Vraj majú o varenie veľký záujem. Ich úlohou bolo uvariť cestoviny s baklažánom. Jedlo museli pripraviť pre celý regiment hostí, ale najmä pre porotu, ktorej predsedal nový prezident Francúzskej aliancie v Košiciach Igor Janok.
Najchutnejším predjedlom bola napokon Omeleta s kúskami tuniaka a papriky gymnázia na Poštovej ulici. A úplne jednohlasným víťazom v katagórii hlavná jedlo sa stala Hotelová akadémia a delikátne pripravené Kura s krevetami. Ocenené družstvá získali symbolickú varešku a možnosť dosýta sa najesť v Krčme Letná a v Hoteli Hrabina.
Autor: hra
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári