"Vás poznám. Vy ste z Korzára," neraz nás prepadnú naši čitatelia a hneď sa cítime ako hviezdy z obľúbeného televízneho seriálu. Ako na to tí ľudia prichádzajú? Nuž, veľmi jednoducho. Stačí, že raz za čas vyjde najobľúbenejšia čitateľská príloha Korzár varí a hneď nám všetci vidia až do žalúdka.
Tak si užívame týždeň, dva slávy, a potom to opäť utíchne. V novinovom stánku sa ma predavačka opýtala, či mi chutil koláč, lebo jej veľmi. Kým sa spamätáte, že ste si prišli kúpiť časopis a nie zákusok, tak to chvíľu trvá. Potom si dáte dve a dve dokopy a je jasné, o čom stánkarka točí. Riadila sa receptom, ku ktorému stačilo priradiť vašu podobizeň. Je to príjemné, ale aj zaväzujúce. V ďalšej prílohe bude čakať opäť niečo fajnové a keby som čisto náhodou vynechala jednu z ingrediencií, tak neviem, či by sa mi zakaždým sladko prihovorila.
Kolegu odhalili ako kuchára Korzára. "Vieme, kto ste. Varíte pre Korzár." Zbytočne sa bránil, že je obyčajný redaktor, aj keď síce občas niekomu zavaril. Najmä kriminálnym živlom. Jeho parketou boli krimi správy.
Vždy je nekonečne veľa reakcií. Prepadávajú nás ľudia v obchode, na ulici, v MHD, čaká vás susedka pri bráne, aby vám oznámila: "Ši v novinkoch aj s fotku." Jedna čitateľka si dala takú námahu, že z Popradu telefonovala do Košíc x-krát, aby sa mohla rozprávať s autorkou receptu. Míňali sa. Chcela si len ozrejmiť, či do zákuska ide naozaj 800 ml mlieka. "Veď je to skoro liter." Zdalo sa jej, že je to pridrahé sladké potešenie. Ale musíme podotknúť, že účet za telefón bol asi vyšší.
A tak vymýšľame, čo ponúkneme pod zub nabudúce. Nás, "majstrov kuchárov" od pera nič nezaskočí. Navaríme, vy ochutnáte a my budeme tráviť hodiny slávy. Pred vami sa neschováme, a vlastne ani nechceme. Varíme pre vás horúce novinky. Ako? Na to recept neprezradíme.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári