Korzár logo Korzár Košice

Manželia Horeckí potešia milovníkov mäsa i múčnikov

Dvoma lákavými knižnými titulmi pre maškrtné jazýčky sa v týchto dňoch prezentuje dvojica našich "dvorných" korzárskych autorov receptov. Manželia Horeckí ponúkajú súhrn tých najlepších lahôdok z mäsa a múčnikov.

Realizátorka receptov Zdenka Horecká sa snaží zachovávať tradície, no nebráni sa ani novým trendom.Realizátorka receptov Zdenka Horecká sa snaží zachovávať tradície, no nebráni sa ani novým trendom. (Zdroj: archív)



KOŠICE. Plnofarebné publikácie To najlepšie z mäsa a To najlepšie z múčnikov obsahujú dokopy vyše 400 chutných receptov známejších i nových špecialít. Podstatnú úlohu pri zbiehaní sliniek na chutný pokrm vymyslený Zdenkou Horeckou zohrávajú fotografie Vladimíra Horeckého.

Čitateľ nájde inšpiráciu na tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny či rýb, prípadne sa stane "majstrom cukrárom" a naučí sa upiecť množstvo sladkých lahôdok. V knihách nájdete napríklad návod, ako si pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive či Nátierku z pečeného mäsa. Pozornosť si zaslúžia i Rebarborový koláč, Ľadové kocky, Rezy so šumienkou a Vianočná torta.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tradičná rakúsko-uhorská kuchyňa

Manželia Horeckí "odštartovali" svoju kuchársku kariéru ešte v roku 1995, takže už vyše 15 rokov pracujú ako nerozlučný tvorivý tím. "Už roky sme spolu v podstate 24 hodín denne, raz je to teda také a raz onaké a ponorková choroba sa z času na čas objaví. Dnes sme však už k sebe oveľa tolerantnejší," prezradila nám pani Zdenka, ktorá sa netají tým, že vymýšľať a realizovať vždy nové recepty je riadna drina. "Náročné je však aj prerobiť starý recept na súčasné trendy. Nikdy nevyjdete v ústrety každému, nech sa akokoľvek snažíte. My sme v podstate skôr konzervatívni a snažíme sa zachovávať tradičnú rakúsko-uhorskú kuchyňu, hoci sa nebránime ani novým sviežim trendom," dodáva výborná kuchárka, ktorá však má v práci varenia vyše hlavy, takže sa s manželom chodievajú najesť do reštaurácie.

SkryťVypnúť reklamu

Chystajú zeleninovú kuchárku

Fotograf Vladimír Horecký sa zase vyjadril, že byť neustále obklopený výborným jedlom je riadny kríž. V podstate ho totiž bez prestania konzumuje. "Stále som hladný, jem od rána do večera a kilá nejdú dolu. Mám rád všetko okrem špenátu." Vraj mu ho totiž znechutili v školskej jedálni a pripomína mu husacinec. Kuchárske knižky podľa jeho slov vznikajú približne rok. "Ak však vydavateľ pritlačí a stúpi nám na krk, tak hoci sa vykrúcame a vreštíme, stihneme to s manželkou skompletizovať za tri mesiace."

Najnovším prírastkom do ich zbierky kuchárskych kníh by už čoskoro mala byť zeleninová kuchárka.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 022
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 895
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 094
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 369
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 845
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 141
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 742
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 482
  1. Elena Antalová: Ako sa zbaviť zúfalstva zo Slovenska
  2. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  3. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  4. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  5. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  6. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  7. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  8. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 755
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 324
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 460
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 678
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 099
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 12 064
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 579
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Elena Antalová: Ako sa zbaviť zúfalstva zo Slovenska
  2. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  3. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  4. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  5. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  6. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  7. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  8. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 755
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 324
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 460
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 678
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 099
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 12 064
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 579
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu