Korzár logo Korzár Košice
Sobota, 15. máj, 2021 | Meniny má ŽofiaKrížovkyKrížovky

Manželia Horeckí potešia milovníkov mäsa i múčnikov

Dvoma lákavými knižnými titulmi pre maškrtné jazýčky sa v týchto dňoch prezentuje dvojica našich "dvorných" korzárskych autorov receptov. Manželia Horeckí ponúkajú súhrn tých najlepších lahôdok z mäsa a múčnikov.

Realizátorka receptov Zdenka Horecká sa snaží zachovávať tradície, no nebráni sa ani novým trendom.Realizátorka receptov Zdenka Horecká sa snaží zachovávať tradície, no nebráni sa ani novým trendom. (Zdroj: archív)



KOŠICE. Plnofarebné publikácie To najlepšie z mäsa a To najlepšie z múčnikov obsahujú dokopy vyše 400 chutných receptov známejších i nových špecialít. Podstatnú úlohu pri zbiehaní sliniek na chutný pokrm vymyslený Zdenkou Horeckou zohrávajú fotografie Vladimíra Horeckého.

Čitateľ nájde inšpiráciu na tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny či rýb, prípadne sa stane "majstrom cukrárom" a naučí sa upiecť množstvo sladkých lahôdok. V knihách nájdete napríklad návod, ako si pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive či Nátierku z pečeného mäsa. Pozornosť si zaslúžia i Rebarborový koláč, Ľadové kocky, Rezy so šumienkou a Vianočná torta.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Tradičná rakúsko-uhorská kuchyňa

Manželia Horeckí "odštartovali" svoju kuchársku kariéru ešte v roku 1995, takže už vyše 15 rokov pracujú ako nerozlučný tvorivý tím. "Už roky sme spolu v podstate 24 hodín denne, raz je to teda také a raz onaké a ponorková choroba sa z času na čas objaví. Dnes sme však už k sebe oveľa tolerantnejší," prezradila nám pani Zdenka, ktorá sa netají tým, že vymýšľať a realizovať vždy nové recepty je riadna drina. "Náročné je však aj prerobiť starý recept na súčasné trendy. Nikdy nevyjdete v ústrety každému, nech sa akokoľvek snažíte. My sme v podstate skôr konzervatívni a snažíme sa zachovávať tradičnú rakúsko-uhorskú kuchyňu, hoci sa nebránime ani novým sviežim trendom," dodáva výborná kuchárka, ktorá však má v práci varenia vyše hlavy, takže sa s manželom chodievajú najesť do reštaurácie.

Skryť Vypnúť reklamu

Chystajú zeleninovú kuchárku

Fotograf Vladimír Horecký sa zase vyjadril, že byť neustále obklopený výborným jedlom je riadny kríž. V podstate ho totiž bez prestania konzumuje. "Stále som hladný, jem od rána do večera a kilá nejdú dolu. Mám rád všetko okrem špenátu." Vraj mu ho totiž znechutili v školskej jedálni a pripomína mu husacinec. Kuchárske knižky podľa jeho slov vznikajú približne rok. "Ak však vydavateľ pritlačí a stúpi nám na krk, tak hoci sa vykrúcame a vreštíme, stihneme to s manželkou skompletizovať za tri mesiace."

Najnovším prírastkom do ich zbierky kuchárskych kníh by už čoskoro mala byť zeleninová kuchárka.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  3. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  4. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  5. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  6. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  7. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  8. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  9. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  10. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  1. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  2. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  3. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  4. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  5. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  6. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  7. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  8. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  9. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  10. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 16 256
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 12 400
  3. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 10 053
  4. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 461
  5. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku 7 578
  6. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 7 490
  7. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 7 045
  8. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 344
  9. Nákupy, ktoré rozbúchajú srdce v nákupnom centre Novum Prešov 6 010
  10. Hľadáte firmu na predaj? Poradíme vám, ako ju nájsť 5 567
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Makroekonóm VÚB banky Michal Lehuta.

V dobiehaní Západu zaostávame, upozorňuje analytik Michal Lehuta.

14. máj
Slovensko - záverečná nominácia na MS v hokeji 2021.

Pozrite si, koho vybrali Ramsay a Šatan.

4 h
Označenie hranice s Českou republikou.

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 387-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 203 obetí.

13 h
Zásah proti židovským násilníkom v Lode.

Izraelskí Arabi sú na papieri rovnoprávni.

6 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop