KOŠICE. Gurmánov ponúkli v reštaurácii Camelot kreáciami v podobe tancujúceho želé či ľadovej zmrzliny, samozrejme, hlavnou ingredienciou bol práškový Coeur de Cognac od svetoznámej firmy Rémy Martin. Vyrába sa vymrazovaním, keď sa pri mínus 70 stupňoch odparí voda aj určitá časť alkoholu. Stáva sa tak vhodný i pre abstinentov.
"Využíva sa v takzvanej zážitkovej gastronómii," povedal nám Allan Jarek. "Dá sa použiť ako poprašok na koláče, ku káve, dezertom a podobne. Dve 30-gramové skúmavky obsahujú celú fľašu. Z limitovanej edície bolo vyrobených len 250 kusov pre sedem krajín na celom svete, na Slovensko sa dostalo desať kusov, sedem skončilo na východnom Slovensku, v Košiciach štyri."
Okamžite ich rozchytali majitelia koňakových klubov či zberatelia. Kým sedmička výnimočného Louis XIII de Rémy Martin, znalcami často označovaného za kráľa koňakov, stojí okolo 1200 eur, sada s koňakom v prášku vyšla "iba" na 159 eur. Vidieť a ochutnať ich mohli iba v Paríži, Prahe a Košiciach.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári