S prázdnym žalúdkom sa teda včera nevyplatilo prísť na Hlavnú ulicu. Od množstva úžasnej vône totiž vyhrávala v bruchách hlasnejšia muzika, než tá na pódiu. Súťaž Ako sa varí guláš v Košiciach bola symfóniou pre všetky zmysly, ale najväčším potešením samotná ochutnávka.
KOŠICE. Uvariť skvelý kotlíkový guláš je skutočné majstrovstvo a o titul toho najlepšieho gulášmajstra súťažilo 16 tímov. Každý mal okrem základných ingrediencií aj svoje tajomstvo šéfkuchára. "Do guláša netreba zvláštne prísady, ale treba ho variť s otvorenou hlavou a s otvoreným srdcom," tvrdili v tíme hotela Hilton.
Zabodovať sa snažili aj tímy zo španielskeho gymnázia, TEHO, Kosit, ZŠ Galaktická, no najviac chlapov k svojmu stánku pritiahol tajný tromf Gemerského spolku v Košiciach. Oni totiž varenie zverili skutočným odborníkom - kuchárom zo Salaša Zbojská. Chlapi i ženy v krojoch popri varení okoloidúcim núkali na ochutnávku údené mäsko, klobásky, ovčí syr i žinčicu. A guláš varili s naozaj najzvláštnejšou prísadou. "No ovca musí byť kradnutá, to je zbojnícke tajomstvo," smiali sa statní Gemerčania.
Odborná komisia, ktorá ochutnala z každého kotlíka trošku, rozhodla, že tretia priečka patrila U. S. Steelu, druhá Gymnáziu Park mládeže a víťazmi sa stali kuchári z Motor Car Košice. Cenu za najoriginálnejší guláš získala reštaurácia Rosto Steak house Košice, cenu za najštipľavejší tím Csemadoku.
Čo si tímy navarili, nezjedli, ale porozdávali ľuďom.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári