KOŠICE. Keďže sú Vianoce, bol ním vyše meter a pol vysoký perník v tvare stromčeka, ktorý upiekli kuchári hotela.
Úlohou záujemcov z radov divákov bolo zdobiť malé perníky rôznych tvarov bielkovou polevou. Ich výtvory sa potom prilepovali na stromček.
Ako sme sa mali možnosť presvedčiť, veľký záujem nebol len o zdobenie perníkov, ale aj o degustáciu nápoja hriatô a jušky.
Priamo na pódiu ich varil víťaz mnohých kulinárskych súťaží, šéfkuchár reštaurácie Olive Tree hotela Hilton Jozef Hromjak.
„Základom hriateho nápoja je 52-percentná slivovica. Nemusí byť domáca, stačí aj z obchodu. Potom cukor, med, zázvor, drvená rasca a sušená slivka,“ vymenoval J. Hromjak ingrediencie.
A že bol výsledok výborný, potvrdilo niekoľko náhodne vybraných degustátorov spod pódia. Podobne spokojní boli aj tí, ktorým mohli o čosi neskôr ochutnať pár hltov čerstvej jušky.
Autor: rob
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári