Počas víkendu vyzerala košická botanická záhrada vďaka obľúbenému kulinárskemu podujatiu Košice Gurmán Fest 2013 tak, ako by sa tam dialo sťahovanie národov.
KOŠICE. Stovky ľudí si prišlo uspokojiť svoje chuťové poháriky nielen vynikajúcimi špecialitami, ktoré vyprodukovali šéfkuchári zvučných mien z ešte zvučnejích reštaurácií či hotelov, ale i výbornými a lahodnými nápojmi.
V poradí už 4. ročník akcie, aká nemá na Slovensku páru, predstavil Košičanom či turistom to najlepšie z najlepšieho, vrátane prevažne košických špičkových reštaurácií, 16 vystavovateľov z celej SR a takmer dvadsiatky vynikajúcich šéfkuchárov a celebrít z oblasti gastronómie.
Nechýbali také osobnosti kulinárskeho „raja“, ako napríklad Jaroslav Židek (Nebíčko v papuľke) z Česka, majster sveta v čapovaní piva spred 3 rokov Lukáš Svoboda alebo jeden z najlepších vinárov sveta Raul Peréz.
„Cítim sa tu u vás v Košiciach veľmi dobre, som tu síce iba pár hodín, ale Košičania sú veľmi milí, to čo tu vidím na Gurmán Feste, je niečo úžasné. Obrovské čaro majú pre mňa i priestory, kde sa to celé deje, teda priestory botanickej záhrady,“ povedal nám charizmatický Španiel.
Víno na dne oceána
Okrem iného je známy i tým, že svoje ikonické víno „sketch“ necháva dozrievať na dne oceána iba 150 metrov od vinice, kde bolo obraté hrozno.
Produkcia tohto svetoznámeho moku sa pohybuje rádovo len v niekoľkých stovkách kusov ročne a cena v desiatkach eur za fľašu, napriek tomu sa na Gurmán Fest podarilo „dotiahnuť“ 12 fliaš.
Botanická. Od piatka do nedele sa stala kulinárskym rajom.
Foto: veja
Autor: sam
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári