Korzár logo Korzár Košice
Pondelok, 16. júl, 2018 | Meniny má Drahomír
Nájdete nás na webe

Obrí rybí perník ukrýva tri kilá medu

Košičania si pred Immaculatou vyzdobili najväčší perník v tvare ryby.

Perníková ryba očarila.(Zdroj: Veronika Janušková)



KOŠICE. Na rybe dlhej dva metre si mohli popásť oči diváci v piatok večer na Hlavnej. Úlovkom sa pred ich zrakmi nepýšil žiaden skúsený rybár, ale tím kuchárov z hotela Double Tree by Hilton.

Po minulom roku, kedy pre Košičanov upiekli 1,5 metra vysoký stromček, sa tentoraz inšpirovali ďalšou slovenskou vianočnou tradíciou.

Perníkového kapra podľa manažérky hotela Kataríny Šimkovej upiekli z kilogramu masla, troch kilogramov medu, šiestich kíl múky, 1,3 kilogramu cukru a 25-ich vajec. Ozdobu cukrárky ukuchtili z troch kíl cukru a ďalších 20-ich vajec.

Článok pokračuje pod video reklamou

Diváci mohli priložiť ruku k dielu pri zdobení malých perníčkov – symbolických rybích šupiniek. Traja najlepší získali vecné dary. Rybí perník skrášli pódium pred Immaculatou do konca vianočných trhov.

„Muselo to dať prácu, upiecť takýto perník. Každá gazdiná vie, že to dá práce napiecť medovníky na Vianoce,“ smiala sa Košičanka Gabika.

Nadrozmená chalúpka

Slinky sa ľuďom zbiehali aj z omamných vôní špeciálneho vianočného menu, ktoré priamo pred ich očami vyčarili kuchári z reštaurácie Olive Tree. Ako prvé Košičania ochutnali kapra na hubovom ragú s domácimi tvarohovými nokmi.

Nadrozmerný perník v tvare chalúpky pripravili pre malých návštevníkov aj v kaviarni Hiltonu. Na medovník s výškou a dĺžkou dva metre cukrári spotrebovali 175 vajec, 42 kíl múky, 21 kíl medu, 9 kíl cukru a 7 kíl masla.

pernicky1veja_r785_res.jpg
Na pódiu sa strhol boj v zdobení perníkov.
Foto: veja

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 10 045
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 551
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 035
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 499
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 143
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 705
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 458
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 877
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 442
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 206

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop