Korzár logo Korzár Košice

Obrí rybí perník ukrýva tri kilá medu

Košičania si pred Immaculatou vyzdobili najväčší perník v tvare ryby.

Perníková ryba očarila.Perníková ryba očarila. (Zdroj: Veronika Janušková)



KOŠICE. Na rybe dlhej dva metre si mohli popásť oči diváci v piatok večer na Hlavnej. Úlovkom sa pred ich zrakmi nepýšil žiaden skúsený rybár, ale tím kuchárov z hotela Double Tree by Hilton.

Po minulom roku, kedy pre Košičanov upiekli 1,5 metra vysoký stromček, sa tentoraz inšpirovali ďalšou slovenskou vianočnou tradíciou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Perníkového kapra podľa manažérky hotela Kataríny Šimkovej upiekli z kilogramu masla, troch kilogramov medu, šiestich kíl múky, 1,3 kilogramu cukru a 25-ich vajec. Ozdobu cukrárky ukuchtili z troch kíl cukru a ďalších 20-ich vajec.

SkryťVypnúť reklamu

Diváci mohli priložiť ruku k dielu pri zdobení malých perníčkov – symbolických rybích šupiniek. Traja najlepší získali vecné dary. Rybí perník skrášli pódium pred Immaculatou do konca vianočných trhov.

„Muselo to dať prácu, upiecť takýto perník. Každá gazdiná vie, že to dá práce napiecť medovníky na Vianoce,“ smiala sa Košičanka Gabika.

Nadrozmená chalúpka

Slinky sa ľuďom zbiehali aj z omamných vôní špeciálneho vianočného menu, ktoré priamo pred ich očami vyčarili kuchári z reštaurácie Olive Tree. Ako prvé Košičania ochutnali kapra na hubovom ragú s domácimi tvarohovými nokmi.

Nadrozmerný perník v tvare chalúpky pripravili pre malých návštevníkov aj v kaviarni Hiltonu. Na medovník s výškou a dĺžkou dva metre cukrári spotrebovali 175 vajec, 42 kíl múky, 21 kíl medu, 9 kíl cukru a 7 kíl masla.

SkryťVypnúť reklamu

pernicky1veja_r785_res.jpg
Na pódiu sa strhol boj v zdobení perníkov.
Foto: veja

Autor: kag

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 93 184
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 867
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 558
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 643
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 544
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 252
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 646
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu