KOŠICE. Pečená filet pražmy so šafránovými gnocchi a zelenou špargľou, hovädzie lýtko so žihľavovým krupotom alebo festivalu na mieru šitý nápoj Bentianna Salus. Malá vzorka toho, na čom si pochutnali návštevníci Gurmán Festu v mestskom parku.
Gurmánske hody si nenechajú každý rok ujsť kamaráti Mišo, Marek a Ďuri. Na ich stole sa miešali špeciality od viacerých reštaurácií. Marek si pochvaľoval tatarák, Mišo zase bravčovú panenku.
Nechýbala fľaša kvalitného vína. „Je to vydarená akcia so skvelou atmosférou. Dobre sa najeme, uhasíme smäd a zabavíme sa,“ netajil spokojnosť Mišo.
Talianske špeciality
Jedným z kuchárskych headlinerov bol taliansky kuchár Emanuele Ridi, známy z kulinárskej šou S Italem v kuchyni.
Talian žijúci roky v Prahe ešte pred vystúpením prezradil, že sa mu atmosféra na festivale páči. „Teším sa na hlavné pódium. Myslím si, že príde dosť ľudí a že bude veľká zábava.“
Nemýlil sa. Na jeho trojchodové svieže a časovo nenáročné menu stáli diváci v radoch.
Autor: kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári