KOŠICE. Oboznámiť stravníkov Technickej univerzity Košice (TUKE) a širokú verejnosť s novými trendmi v školskom stavovaní je cieľom gastronomického podujatia, ktoré sa v utorok koná v Košiciach.
Akcia Gastro Day TUKE 2014 sa zameriava na dodávateľov surovín pre verejné stravovanie a zároveň informuje o používaných technológiách pri príprave pokrmov.
"Pod názvom ´Jedlo ako zážitok´ chceme priblížiť dôležitosť stravovacích návykov študentom, ako aj širokej verejnosti. Usilovali sme sa podujatie pripraviť plošne a preto sme okrem prezentácie dodávateľov pripravili športové aktivity, odborné prednášky a tiež poradňu zdravia. Zaujímavosťou podujatia je súťaž študentov vo varení v spolupráci so Spolkom kuchárov a cukrárov Košického kraja, ako aj Live Show vo varení v podaní šéfkuchára Vojta Artza," uviedol Marek Dufala, riaditeľ Študentských domovov a jedální TUKE.
Gastro Day sa koná od 9.00 do 16.00 h v Kultúrnospoločenskom centre Jedlíkova. Súčasťou programu sú sprievodné akcie, ako poradňa zdravia spojená s meraním cholesterolu, športové aktivity v telocvičniach a after party.
Akcia má aj charitatívny zámer, finančný výťažok z podujatia pôjde ako dar na podporu Detskému domovu v Košickej Novej Vsi.
Študentské domovy a jedálne TUKE sú druhým domovom pre takmer 5 000 študentov.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári