Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 7. máj, 2021 | Meniny má MonikaKrížovkyKrížovky

Vychutnajte si kulinárske hody na Zimnom festivale jedla

Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

(Zdroj: archív)

Do 17. februára potrvá Zimný festival jedla, v rámci ktorého najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

KOŠICE, PREŠOV. „Ochutnať“ Slovensko môžete počas obedov či večerí v reštauráciách Košického a Prešovského kraja.

Menu pozostáva z jedál, ktoré nemajú bežne v ponuke. Dokonca majú trojchodové festivalové menu, víno a nealko.

Ceny sú skutočne zaujímavé: 10 eur za jednu špecialitu alebo celé menu za 20 eur.

Tento rok sa do festivalu zapojilo aj viacero už známych reštaurácií. Napríklad košický Camelot, Eco friendly hotel Dália alebo reštaurácia Baránok, či najlepšia reštaurácia Košického kraja podľa bedekra Gurmán na Slovensku 2014 – Hotel Bankov.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skryť Vypnúť reklamu

Ďalšou zaujímavou je Nostalgia v Spišskej Novej Vsi, dve tatranské reštaurácie Cullinarium „15 minutového kuchára“ Gaba Kocáka známeho z televízie či najúspešnejšia festivalová reštaurácia z východu, Gašperov mlyn, kde gurmánov láka na svoje špeciality šéfkuchár Michal Škorec.

Cestovali a hodovali v troch reštauráciách za deň

Ozajstní gurmáni si mohli pochutnať na majstrovstve kuchárov až v troch reštauráciách počas jedného dňa.

Bolo to v Gurmán buse, ktorý bol historicky prvýkrát vypravený 24. januára z Košíc. Začínalo sa v reštaurácii Baránok, kde zaujala ponuka mladého šéfkuchára Michaela Thiryho s Kulajdou a nevšednou Treskou 2015, dezertom Aroz con leche v slovenskej verzii s krúpami, prípitkom Prosecco od spoločnosti Provino.

Skryť Vypnúť reklamu

Druhou zastávkou bol Gašperov mlyn v Batizovciach, kde sa podávali lasagne so slovenským domácim syrom z údeného mlieka a créme brulée z červenej repy.

Šéfkuchár Michal Škorec potom servíroval kačku na pirohoch plnených údeným pstruhom so šípkovou omáčkou. Majiteľ mlyna naviac predviedol hru na fujare.

Odtiaľ sa bus presunul do Spišskej do Nostalgie. Tu sa podával poriadny kus mäsa z mangalice so šťúchanými zemiakmi a tradičný dezert – jogurtové lievance s čučoriedkovým tvarohom preliate šípkovou omáčkou.

Kulinársky zážitok môžete mať aj vy, keď si rezervujete svoje festivalové menu na www.Zimnyfestivaljedla.sk.

brasserie-anjou-sheraton.-pstruh-lososov_r8469_res.jpg

Brasserie Anjou Sheraton. Pstruh lososový na bielom víne s kuriatkami a omáčkou z hľúzoviek.

te.-sviec.-zemiakovy-kolacik-s-hras-pyre_r6465_res.jpg

Te. svieč. zemiakový koláčik s hráš pyré, foie gras marinovaná s cognacom.

Skryť Vypnúť reklamu

Foto: archív

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Príbehy investorov: Na čo si dávať pozor?
  2. Tatra banka ako prvá banka na Slovensku vydala zelené dlhopisy
  3. Najkrajší darček? Nielen maminy poteší večer plný dobrej hudby
  4. SME.sk prináša nové Prémiové predplatné
  5. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe
  6. Televízory budúcnosti: Keď sa skĺbi umenie so sci-fi
  7. Prečo držia Slováci peniaze na účtoch, keď im nezarábajú?
  8. SME Elektromobilita: Ako nabíjať? Aký majú dojazd?
  9. O pro-agingu so Soňou Müllerovou, Deň matiek a ekošpeciál
  10. Máte 30 a začínate investovať? Týchto 6 vecí potrebujete vedieť
  1. Najkrajší darček? Nielen maminy poteší večer plný dobrej hudby
  2. SME.sk prináša nové Prémiové predplatné
  3. Televízory budúcnosti: Keď sa skĺbi umenie so sci-fi
  4. Prečo držia Slováci peniaze na účtoch, keď im nezarábajú?
  5. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe
  6. Tatra banka ako prvá banka na Slovensku vydala zelené dlhopisy
  7. SME Elektromobilita: Ako nabíjať? Aký majú dojazd?
  8. O pro-agingu so Soňou Müllerovou, Deň matiek a ekošpeciál
  9. Ako zabezpečiť vhodné podmienky na dôstojnú prácu?
  10. Moderná drevostavba s vlastným rukopisom
  1. Zaočkovaní dostávajú pivo zdarma alebo 350 eur 58 013
  2. Ste finančný guru? Otestujte sa a investujte s mobilom 18 533
  3. Deti sa počas pandémie vrátili dozadu, hovorí pedagogička 14 884
  4. Prečo držia Slováci peniaze na účtoch, keď im nezarábajú? 12 607
  5. Minerálky pod lupou. Kedy nám škodia a kedy prospievajú? 8 080
  6. Máte 30 a začínate investovať? Týchto 6 vecí potrebujete vedieť 8 006
  7. Zaujímavé príležitosti po kríze. Analytici radia, kam investovať 7 855
  8. Čo ľuďom chýba počas práce z domu najviac? Káva to nie je 7 271
  9. Tipy od delegátky: Egypt má veľa turistami neobjavených miest 7 173
  10. Investuje od dvanástich. Najväčší rast dosiahol o 1 600 percent 7 006
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

A ako sa predraží prenájom či predaj bytu? Pozrite si prepočty.

8 h

Väzba nenahrádza trest. Má byť humánna.

6 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop