Korzár logo Korzár Košice
Štvrtok, 24. august, 2017 | Meniny má Bartolomej

Vychutnajte si kulinárske hody na Zimnom festivale jedla

Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

(Zdroj: archív)

Do 17. februára potrvá Zimný festival jedla, v rámci ktorého najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

KOŠICE, PREŠOV. „Ochutnať“ Slovensko môžete počas obedov či večerí v reštauráciách Košického a Prešovského kraja.

Menu pozostáva z jedál, ktoré nemajú bežne v ponuke. Dokonca majú trojchodové festivalové menu, víno a nealko.

Ceny sú skutočne zaujímavé: 10 eur za jednu špecialitu alebo celé menu za 20 eur.

Tento rok sa do festivalu zapojilo aj viacero už známych reštaurácií. Napríklad košický Camelot, Eco friendly hotel Dália alebo reštaurácia Baránok, či najlepšia reštaurácia Košického kraja podľa bedekra Gurmán na Slovensku 2014 – Hotel Bankov.

Ďalšou zaujímavou je Nostalgia v Spišskej Novej Vsi, dve tatranské reštaurácie Cullinarium „15 minutového kuchára“ Gaba Kocáka známeho z televízie či najúspešnejšia festivalová reštaurácia z východu, Gašperov mlyn, kde gurmánov láka na svoje špeciality šéfkuchár Michal Škorec.

Cestovali a hodovali v troch reštauráciách za deň

Ozajstní gurmáni si mohli pochutnať na majstrovstve kuchárov až v troch reštauráciách počas jedného dňa.

Bolo to v Gurmán buse, ktorý bol historicky prvýkrát vypravený 24. januára z Košíc. Začínalo sa v reštaurácii Baránok, kde zaujala ponuka mladého šéfkuchára Michaela Thiryho s Kulajdou a nevšednou Treskou 2015, dezertom Aroz con leche v slovenskej verzii s krúpami, prípitkom Prosecco od spoločnosti Provino.

Druhou zastávkou bol Gašperov mlyn v Batizovciach, kde sa podávali lasagne so slovenským domácim syrom z údeného mlieka a créme brulée z červenej repy.

Šéfkuchár Michal Škorec potom servíroval kačku na pirohoch plnených údeným pstruhom so šípkovou omáčkou. Majiteľ mlyna naviac predviedol hru na fujare.

Odtiaľ sa bus presunul do Spišskej do Nostalgie. Tu sa podával poriadny kus mäsa z mangalice so šťúchanými zemiakmi a tradičný dezert – jogurtové lievance s čučoriedkovým tvarohom preliate šípkovou omáčkou.

Kulinársky zážitok môžete mať aj vy, keď si rezervujete svoje festivalové menu na www.Zimnyfestivaljedla.sk.

brasserie-anjou-sheraton.-pstruh-lososov_r8469_res.jpg

Brasserie Anjou Sheraton. Pstruh lososový na bielom víne s kuriatkami a omáčkou z hľúzoviek.

te.-sviec.-zemiakovy-kolacik-s-hras-pyre_r6465_res.jpg

Te. svieč. zemiakový koláčik s hráš pyré, foie gras marinovaná s cognacom.

Foto: archív

Neprehliadnite tiež

Vodička z Rožňavy zahynula pri nehode

Medzi Štítnikom a Roštárom vošla do priekopy a niekoľkokrát sa prevrátila.

Košice sú toto leto samá jama, developeri sú ako krtkovia

Stavebný boom je zatiaľ orientovaný hlavne do hĺbky.

V charitatívnom obchode ľudia viac vecí darujú než kúpia

V Prešove je otvorený od začiatku leta.

Gašper odstupuje z funkcie viceprimátora Popradu

Vedenie mesta už nebude podporovať z morálnych dôvodov.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Obchvat Ružomberka: už mal byť hotový, nakoniec bude meškať roky

Úsek D1 medzi Hubovou a Ivachnovou, ktorého súčasťou je aj obchvat mesta s 27-tisíc obyvateľmi, plánujú dokončiť až v roku 2021.

ŠPORT

Neapol hrá ako Real. Hamšíkovi sa vernosť môže oplatiť

Ľudia sa rozprávajú len o zápase, tvrdí Hamšík.

KOMENTÁRE

Fico môže stratiť viac než Danko

V prípade vabanku môže Smer stratiť viac než SNS. Už teraz má preň kauza nepríjemné dôsledky.

Najčítanejšie na Košice Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Naučme sa správne dochucovať ryby
  2. Od septembra opäť po starom
  3. Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom?
  4. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  5. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  6. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  7. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  8. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  1. Naučme sa správne dochucovať ryby
  2. 10 vecí, ktoré môžete dostať od zdravotnej poisťovne zadarmo
  3. Úspech na Majstrovstvách sveta v Quadrathlone
  4. Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom?
  5. Od septembra opäť po starom
  6. Máte doma retro kúsky spojené s pivom Šariš?
  7. ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu
  8. 100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán
  9. Business Smartphones Connected to Public Wi-Fi Can Be in Danger
  10. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 795
  2. Od septembra opäť po starom 6 299
  3. Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd 4 883
  4. Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom? 3 631
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 680
  6. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte 1 664
  7. Naučme sa správne dochucovať ryby 1 502
  8. Máte doma retro kúsky spojené s pivom Šariš? 1 264
  9. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 170
  10. Leto nekončí! 1 086

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop