Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 20. august, 2017 | Meniny má Anabela

Vychutnajte si kulinárske hody na Zimnom festivale jedla

Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

(Zdroj: archív)

Do 17. februára potrvá Zimný festival jedla, v rámci ktorého najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

KOŠICE, PREŠOV. „Ochutnať“ Slovensko môžete počas obedov či večerí v reštauráciách Košického a Prešovského kraja.

Menu pozostáva z jedál, ktoré nemajú bežne v ponuke. Dokonca majú trojchodové festivalové menu, víno a nealko.

Ceny sú skutočne zaujímavé: 10 eur za jednu špecialitu alebo celé menu za 20 eur.

Tento rok sa do festivalu zapojilo aj viacero už známych reštaurácií. Napríklad košický Camelot, Eco friendly hotel Dália alebo reštaurácia Baránok, či najlepšia reštaurácia Košického kraja podľa bedekra Gurmán na Slovensku 2014 – Hotel Bankov.

Ďalšou zaujímavou je Nostalgia v Spišskej Novej Vsi, dve tatranské reštaurácie Cullinarium „15 minutového kuchára“ Gaba Kocáka známeho z televízie či najúspešnejšia festivalová reštaurácia z východu, Gašperov mlyn, kde gurmánov láka na svoje špeciality šéfkuchár Michal Škorec.

Cestovali a hodovali v troch reštauráciách za deň

Ozajstní gurmáni si mohli pochutnať na majstrovstve kuchárov až v troch reštauráciách počas jedného dňa.

Bolo to v Gurmán buse, ktorý bol historicky prvýkrát vypravený 24. januára z Košíc. Začínalo sa v reštaurácii Baránok, kde zaujala ponuka mladého šéfkuchára Michaela Thiryho s Kulajdou a nevšednou Treskou 2015, dezertom Aroz con leche v slovenskej verzii s krúpami, prípitkom Prosecco od spoločnosti Provino.

Druhou zastávkou bol Gašperov mlyn v Batizovciach, kde sa podávali lasagne so slovenským domácim syrom z údeného mlieka a créme brulée z červenej repy.

Šéfkuchár Michal Škorec potom servíroval kačku na pirohoch plnených údeným pstruhom so šípkovou omáčkou. Majiteľ mlyna naviac predviedol hru na fujare.

Odtiaľ sa bus presunul do Spišskej do Nostalgie. Tu sa podával poriadny kus mäsa z mangalice so šťúchanými zemiakmi a tradičný dezert – jogurtové lievance s čučoriedkovým tvarohom preliate šípkovou omáčkou.

Kulinársky zážitok môžete mať aj vy, keď si rezervujete svoje festivalové menu na www.Zimnyfestivaljedla.sk.

brasserie-anjou-sheraton.-pstruh-lososov_r8469_res.jpg

Brasserie Anjou Sheraton. Pstruh lososový na bielom víne s kuriatkami a omáčkou z hľúzoviek.

te.-sviec.-zemiakovy-kolacik-s-hras-pyre_r6465_res.jpg

Te. svieč. zemiakový koláčik s hráš pyré, foie gras marinovaná s cognacom.

Foto: archív

Neprehliadnite tiež

Košičanka Doris roztancuje funky nakladačkou

Jej osobnou najväčšou špičkou na svete je Bruno Mars.

Rozhovor

Šéf národného parku: Slovenský raj sa mi nikdy nezunuje

Tomáš Dražil je pyšný na zonáciu, ferratu Kyseľ aj splavovanie Hornádu.

Košičan pred 56 rokmi držal tabuľku Abebe Bikilovi. Sám je dnes legendou

Juraj Fotul by schoval do vrecka aj Forresta Gumpa.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Najdlhšia bytovka na svete je vo Viedni a má meno po Marxovi. Je radosť v nej žiť

Nie je špinavá ani nebezpečná, hoci sú v nej sociálne byty. Nezamestnaní v nej bývajú vedľa profesorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Najčítanejšie na Košice Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 277
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 3 014
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 756
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 599
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 746
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 519
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 283
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 233
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 049
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 765

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop