Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Vychutnajte si kulinárske hody na Zimnom festivale jedla

Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

(Zdroj: archív)

Do 17. februára potrvá Zimný festival jedla, v rámci ktorého najlepšie reštaurácie a šéfkuchári východného Slovenska ponúkajú vybrané špeciality.

KOŠICE, PREŠOV. „Ochutnať“ Slovensko môžete počas obedov či večerí v reštauráciách Košického a Prešovského kraja.

Menu pozostáva z jedál, ktoré nemajú bežne v ponuke. Dokonca majú trojchodové festivalové menu, víno a nealko.

Ceny sú skutočne zaujímavé: 10 eur za jednu špecialitu alebo celé menu za 20 eur.

Tento rok sa do festivalu zapojilo aj viacero už známych reštaurácií. Napríklad košický Camelot, Eco friendly hotel Dália alebo reštaurácia Baránok, či najlepšia reštaurácia Košického kraja podľa bedekra Gurmán na Slovensku 2014 – Hotel Bankov.

Skryť Vypnúť reklamu

Ďalšou zaujímavou je Nostalgia v Spišskej Novej Vsi, dve tatranské reštaurácie Cullinarium „15 minutového kuchára“ Gaba Kocáka známeho z televízie či najúspešnejšia festivalová reštaurácia z východu, Gašperov mlyn, kde gurmánov láka na svoje špeciality šéfkuchár Michal Škorec.

Cestovali a hodovali v troch reštauráciách za deň

Ozajstní gurmáni si mohli pochutnať na majstrovstve kuchárov až v troch reštauráciách počas jedného dňa.

Bolo to v Gurmán buse, ktorý bol historicky prvýkrát vypravený 24. januára z Košíc. Začínalo sa v reštaurácii Baránok, kde zaujala ponuka mladého šéfkuchára Michaela Thiryho s Kulajdou a nevšednou Treskou 2015, dezertom Aroz con leche v slovenskej verzii s krúpami, prípitkom Prosecco od spoločnosti Provino.

Skryť Vypnúť reklamu

Druhou zastávkou bol Gašperov mlyn v Batizovciach, kde sa podávali lasagne so slovenským domácim syrom z údeného mlieka a créme brulée z červenej repy.

Šéfkuchár Michal Škorec potom servíroval kačku na pirohoch plnených údeným pstruhom so šípkovou omáčkou. Majiteľ mlyna naviac predviedol hru na fujare.

Odtiaľ sa bus presunul do Spišskej do Nostalgie. Tu sa podával poriadny kus mäsa z mangalice so šťúchanými zemiakmi a tradičný dezert – jogurtové lievance s čučoriedkovým tvarohom preliate šípkovou omáčkou.

Kulinársky zážitok môžete mať aj vy, keď si rezervujete svoje festivalové menu na www.Zimnyfestivaljedla.sk.

brasserie-anjou-sheraton.-pstruh-lososov_r8469_res.jpg

Brasserie Anjou Sheraton. Pstruh lososový na bielom víne s kuriatkami a omáčkou z hľúzoviek.

te.-sviec.-zemiakovy-kolacik-s-hras-pyre_r6465_res.jpg

Te. svieč. zemiakový koláčik s hráš pyré, foie gras marinovaná s cognacom.

Skryť Vypnúť reklamu

Foto: archív

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 698
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 044
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 895
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 274
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 942
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 770
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 131
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 596
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 504
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 355
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Začínajú s plošným testovaním (minúta po minúte)

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené na celoplošné testovanie na Covid-19.

Odberné miesta v Bardejove sú pripravené.
Polyfunkčný objekt, za ktorým je obytný súbor Park Anička.
Ilustračný záber tréningu mládeže v Aréne sršňov.

Mesto Prešov chce predať dom v Soľnej Bani jeho nájomcom

Krajňák nesúhlasí s takýmto zbavovaním sa majetku.

Soľná Baňa. Vľavo dom ešte vo vlastníctve mesta, vpravo pamiatka koniareň.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Igor Matovič.
Dobré ráno

Dobré ráno: Špeciálny prokurátor Kováčik defacto skončil

Slovenská justícia sa otriasa v základoch.

Podcast Dobré Ráno.
Minister financií Eduard Heger na tlačovej konferencii o národnom reformnom pláne.
Od soboty sa ulice vyprázdnia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop