Korzár logo Korzár Košice
Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Policajná hovorkyňa Jana Mésarová varí od sedemnástich

Napriek tomu, že pracuje medzi tvrdými chlapmi, neraz ich poteší sladkou dobrotou z vlastnej kuchyne.

Usmievavá hovorkyňa. Úsmev jej nezamŕza ani pri hrncoch.Usmievavá hovorkyňa. Úsmev jej nezamŕza ani pri hrncoch. (Zdroj: Judita Čermáková)

Jana Mésarová je krajskou policajnou hovorkyňou už osem rokov. Jej kulinárske schopnosti oceňujú aj doma.

KOŠICE. Policajná hovorkyňa sa cíti v kuchyni ako ryba vo vode. Má veľa vlastných receptov, vždy keď objaví nový, tak si ho zapíše.

Kuchárske knihy veľmi nemusí, radšej má recepty z časopisov, kde sú aj fotografie. Ak ju niečo zaujme, hneď recept vyskúša.

„Moji rodičia ma k vareniu viedli už od detstva. V kuchyni som pomáhala pri pomocných prácach pravidelne. Nedeľné obedy som už vedela bez pomoci pripraviť ako 17-ročná. Samozrejme, nie vždy sa mi všetko podarilo na prvýkrát. Aj keď ma varenie vždy bavilo, otec ma do kuchyne neraz posielal, vraj šup–šup, moja,“ spomína na začiatky v kuchyni Jana.

Má dve deti, dcéra je už dospelá a žije v zahraničí, syn tento rok maturuje. Práve jemu a partnerovi vyvára.

„Varím rada všetko, či je to niečo z mäska, zeleniny alebo múčne jedlá. Najradšej mám bryndzové pirohy, ale na moju mamku nemám, tie jej sú najlepšie. Snažím sa pripravovať vyváženú a pestrú stravu. Niektoré recepty si prispôsobím podľa svojej chuti a vylepšujem ich. Jedlo sa snažím na tanier pekne naservírovať, aby to bola pastva aj pre oči a najväčšia pochvala pre gazdinku je prázdny tanier.“

Jej jedlá sú teda obľúbené doma aj v práci. Kolegom nosí koláčiky, doma zas preferujú mäso. Sebe zas pripravuje dobroty zo zeleniny.

„Mám doma chlapov a je jasné, že im najviac chutí mäso. Pochutia si však aj na grilovanom hermelíne. Ja sa v kuchyni cítim veľmi dobre, varenie je pre mňa relaxom. Taktiež veľmi rada pečiem.“

Do rubriky prispela policajná hovorkyňa mäsovým receptom, kombinuje bôčik s chrenom a jogurtom.

Recept Jany Mésarovej

Zapečený bôčik s jogurtom a chrenom

Tvrdí, že je to jej najčerstvejší recept, ktorý je jednoduchý a zvládne ho každý. Možno sa vám zdá kombinácia bôčika a jogurtu zvláštna, ale keď zmiešate jogurt s chrenom a bôčik zapečiete, je to perfektná kombinácia.

Ingrediencie na 4 porcie:

Potrebujeme: 1,5 kg prerasteného bôčika bez kosti, 250 g chrenu (čerstvý alebo už strúhaný), 600 ml bieleho jogurtu, 400 g zemiakov a soľ.

Postup: Bôčik nakrájajte na asi 1 až 1,5 cm hrubé plátky, v miske zmiešajte chren s jogurtom. Plátky bôčika osoľte, potrite ich vrstvou chrenového jogurtu a zrolujte (ak chcete, môžete ich zviazať, no nemusíte). Vytvorené rolky naukladajte vedľa seba do pekáča, ktorý nie je potrebné ničím vymastiť. Ak sa vám časť jogurtu zvýšila, jednoducho ním potrite vrch roliek. Vložíme do rúry a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 1,5 hodiny.

Mäso sa pekne prepečie, pustí všetok tuk a ten je na čerstvý chlebík ako stvorený. Upečený bôčik servírujeme so zemiakmi alebo chlebom.

Dobrú chuť!

krs

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Home (ale aj) Office
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Zelená Bratislava
  8. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Záujem o akcie Pilulky prekonal naše očakávania
  1. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Zelená Bratislava
  4. Ruža zmeny
  5. Úpravy automobilov pre ZŤP
  6. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  7. Mladí ľudia vstupujú do druhého piliera už aj cez internet
  8. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  9. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  10. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 27 705
  2. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 23 092
  3. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 156
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 871
  5. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 723
  6. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 10 521
  7. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 775
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 141
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 8 958
  10. Budúcnosť v digitále je plná žien. V čom majú pred mužmi navrch? 8 619
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Správny smer si niektorí vodiči vyberajú v poslednej chvíli.

V Kolinovciach pri povodniach zasahujú s polstoročnou technikou

Rozvodnený Hornád zaplavuje obec v okrese Spišská Nová Ves pravidelne.

Dobrovoľným hasičom v Kolinovciach slúži 48-ročná avia.
Anna Jurčenková.

Rábek bol v karanténe štrnásť dní. Aj tak chcú hádzanári Prešova vyhrať

S francúzskym tímom Nimes pricestoval i Košičan Paul.

Za Nimes chytá aj Slovák Teodor Paul.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Na celoplošné testovanie budeme potrebovať zhruba 48-tisíc ľudí. Otázka je, kde ich zoberieme

Na jedno miesto pripadá jeden vojak, potrebujeme naň však asi osem ľudí.

Vzorky na antigénne testy odoberú výterom z nosohltana.
Dobré ráno

Dobré ráno: Testovanie nám dá pár týždňov, a potom čo?

Má to byť najväčšia operácia v moderných dejinách Slovenska.

Podcast Dobré Ráno.
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Vláda sa spolieha na ľudí, ktorých nemá

Slovensko má chronický nedostatok zdravotníkov.

Peter Tkačenko

Pribudlo ďalších šesť úmrtí na Covid-19, zomrel aj lekár z Oravy

Slovensko eviduje celkovo 98 úmrtí na Covid-19.

Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop