KOŠICE. Hovädzie mäso sous vide, pyré z karfiolu a vanilky a zaprávanej cvikly, slimáky pošírované v petržlenovom masle s paštrnákovým pyré a zaúdenou cesnakovou penou alebo voňavý gruľovnik od babičky so šmalcom a cesnikom.
To je len malá ochutnávka z toho, čo servírovali vychytené košické i mimokošické reštaurácie v Mestskom parku počas gastronomického sviatku Gurmán Fest.
[content type="avizo-clanok" id="7857014" url-type="sme-article" title="Prinášame aj fotogalériu" img="https://m.smedata.sk/api-media/media/image/sme/7/56/5641877/5641877.jpeg?rev=2"][/content]
Známi šéfkuchári
Na každom kroku sa miešali vône vyberaných jedál, chuťové poháriky ohromili i kvalitné vína, dobré pivo, poctivé destiláty i nealkoholické drinky.
Majstrovské umenie predviedli známi kuchári Vojto Artz, Marcel Ihnačák a Gabriel Kocák.
Mestský park sa zmenil i na dejisko 5. majstrovstiev Slovenska vo filetovaní čerstvého lososa.
Špecialita z hovädzieho. Od profi kuchára Františka Schillera z Hiltonu. Foto: Judita Čermáková
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári