Korzár logo Korzár Košice

Milan “Junior” Zimnýkoval sníva o vlastnej reštaurácii

Moderátor pochádzajúci z Michaloviec je v kuchyni skutočne zbehlý.

Zdatný šéfkuchár. Milan raz možno bude mať svoju reštauráciu.Zdatný šéfkuchár. Milan raz možno bude mať svoju reštauráciu. (Zdroj: tv joj)

Pre väčšinu žien je chlap, ktorý dokáže variť, mimoriadne príťažlivý. A do tejto kategórie spadá aj Milan „Junior“ Zimnýkoval. Moderátor pochádzajúci z Michaloviec je v kuchyni skutočne zbehlý, a ako mu to šikovne ide s mikrofónom, rovnako sa mu darí aj s vareškou.

KOŠICE, MICHALOVCE. Okolo hrncov sa začal motať už ako chlapec. Najskôr popri babke a mimoriadne sa mu páčilo, že keď pripravovala pirohy, dala mu kus cesta a mohol sa realizovať aj on.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Ale naštvalo ma, že moje „sivé“ cesto nechcela dať variť s ostatnými pirohmi. Neskôr som vylepšoval desiatu, čo som v škole nezjedol a raz, kým bola moja mama v práci, upiekol som fantastický jablkový koláč. Odvtedy som ho však radšej nepiekol, lebo čo ak už nezopakujem taký triumf,“ priznal so šibalským úsmevom.

SkryťVypnúť reklamu

Odkedy Junior schudol neskutočných 30 kíl, stravuje sa zdravo, no typické východniarske dobroty si čas od času dopraje, aj keď majú od ľahkej stravy dosť ďaleko.

„Vždy, keď moja babča vedela, že prídem, tak sa nepýtala, ako sa mám, ale čo mi má navariť (smiech). Pre mňa bolo mňam, keď to boli jej pirohy, alebo tzv. „gazdovská vaješnica“ – to je taká špeciálna verzia omelety so slaninkou a klobúčikmi klobásy. Viac nemôžem prezradiť, je to náš tajný rodinný recept. Kapitola sama o sebe boli naše vianočné špeciality. My sme síce nemávali šalát, ale ten zvyšok bol geniálny! Minimálne na jednu michelínsku hviezdu,“ konštatuje s hrdosťou.

Kuchtí pre manželku a dcérku

Mnoho z týchto jedál vie Junior aj sám navariť, ale stanovil si jednu kuchársku métu, ktorú plánuje dosiahnuť.

SkryťVypnúť reklamu

„Ak ide o „našo vychodňarske jedlo“, tak toto leto sa stanem odborník na „holubky“.

Stalo sa mi, že som ich videl na obrázku a slintal som ako Pavlovov pes. Rozhodol som sa, že sa ich naučím variť! Teším sa na kurz k babke,“ prezradil.

Jeho dve baby, manželka a dcérka, sa teda môžu tešiť, že ich tato obšťastní novou kulinárskou delikatesou. No rozhodne nebude prvá. Junior zvláda všelijaké dobroty.

„Manželke Toničke chutia moje šaláty (cvikla – bryndza - poľníček alebo ryba – čakanka - granátové jablko a orechy...), dokonca mi udelila pochvalu za nedeľnú kuraciu polievku pred obidvoma mamami! Malej Saške zase idú moje cestoviny (maslo – créme fraiche paradajka / brokolica / špargľa / losos). Raz v sobotu ráno som vstal a zadelil také vajíčkové suflé, že som sám zostal prekvapený. Sníval sa mi recept a ráno bolo hotovo,“ prekvapuje Junior, ktorý si gastronómie užije v týchto dňoch ešte viac, keďže bude moderovať novú reláciu na Jojke Moja mama varí lepšie ako tvoja.

SkryťVypnúť reklamu

A možno aj to ho nakopne k tomu, aby nabral odvahu a splnil si svoj veľký sen.

„Raz by som chcel vlastnú kuchyňu, v ktorej by som varil pre rodinu, kamarátov, susedov... Žiaden podnik s rokokovými mašličkami a strieborným príborom. Chcel by som ísť na kurzy do veľkých kuchýň, začať od šúpania zemiakov až po profíka. Lebo iné je variť sebe, iné manželke, potom aj malej a úplne iné v reštaurácii.“

Recept

Sobotné vajíčka od Zimnýkovala

Potrebujeme: 6 vajíčok, soľ, čierne korenie, maslo, syr (ideálne chedar), 1 téglik créme fraiche a rôzne zvyšky, čo sa nájdu v chladničke a zmestia sa do polievkovej lyžice - paradajka, paprika, brokolica, šunka, slaninka, huby, špargľa, petržlenová vňať.

Postup: Zapneme si rúru na 200 stupňov, maslom si vymastíme silikónovú formu na mafiny. V mištičke rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, nastrúhame syr. Medzi tým si nasekáme na drobnučko všetky veci, čo doma v chladničke nájdeme.

Do mafinovej formy nalejeme vajíčka do polovice a podľa chuti a fantázie rozhodíme pokrájané na drobno paradajku, papriku, cibuľku, brokoličku, špargľu, huby... a dáme zapiecť. Keď nám chytí vajíčko patinku, vypneme rúru a zapneme ventilátor.

Mafiny začnú rásť a to je koniec. Teda vlastne začiatok. Vyberieme a podávame.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 685
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 196
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 134
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 250
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 084
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 928
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 781
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 358
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu