Korzár logo Korzár Košice

Divadelníčka Katarína Obyšovská: Keď mi ponúknu chrobáky, dám si

Odkedy nevyvára každý týždeň segedínsky guláš, schudla pätnásť kíl.

Katarína Obyšovská. Jedáva len dva razy za deň.Katarína Obyšovská. Jedáva len dva razy za deň. (Zdroj: Judita Čermáková)

Vysmiata žena plná energie začala nový život pred troma rokmi. Po ukončení nevydareného vzťahu otvorila okná dokorán a nový vzduch vpustila aj do kuchyne. „Odkedy nevyváram každý týždeň segedínsky guláš, schudla som pätnásť kíl,“ predvádza výbornú postavičku režisérka Katka.

Katka Obyšovská sa venuje hneď niekoľkým činnostiam. Nie je sa čo čudovať, prekypuje obrovskou energiou a mrhať ňou nehodlá.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Okrem učenia detí na základnej škole v Kecerovciach je aktívnou režisérkou a dramaturgičkou v Divadle hudby. Podpísala sa pod úspešné predstavenia ako Koza odratá a jež alebo Môj macko.

SkryťVypnúť reklamu

„V divadle sme fantastický kolektív. Som druhá najstaršia, tak som im tam ako mama,“ smeje sa Katka.

Motivuje tortami

Ako správna mama sa musí starať aj o výkrm svojich detvákov: „Ale to sa staráme na striedačku. Vždy niekto donesie niečo fajnové. Ja im hlavne vypekám motivačné torty. Po každej premiére pripravím nejakú. Po Koze odratej a ježovi som im spravila ježa. Lenže keď som ho dokončila, vyzeral chudák ako korytnačka. Zachránili ma čokoládové tyčinky.“

Iné kuchynské neplechy sa Katke vyhýbajú. Možno je to aj preto, že už tri roky poriadne nevarí.

Sloboda vo varení

Oddych od varenia spôsobilo ukončenie vzťahu, odvtedy si užíva, že nemusí každý deň vyvárať ťažké jedlá.

„Dovtedy som varila a piekla naozaj veľa, dokonca som robievala ťahanú štrúdľu. Odkedy nevyváram každý týždeň segedínsky guláš, schudla som pätnásť kíl. Sloboda je fantastická,“ konštatuje nadšene Katka.

SkryťVypnúť reklamu

Keď má chuť, navarí si, keď nemá, dá si len surovú zeleninu alebo ovocie. „Jem pestro, dvakrát denne a nič vyprážané a ťažké a rada experimentujem.“

Exotika? Mňam!

Nerobia jej problémy vnútornosti, ani morské plody. Býčie žľazy považuje za „vyberanú delikatesu“.

„Prijmem veci, ktoré som nejedla. Keby mi ponúkli chrobáky, ochutnám, až potom môžem povedať, že mi nechutia. Výborné boli aj sasanky, aj slimáky, len ma mrzí, že som stále neochutnala žaby.“

Takto experimentuje najmä na dovolenkách, keďže cez rok sa naje „normálneho“ jedla dosť.

Pivárka

S jedlom súvisí aj pitie. Káva a čaj sú u Katky v rovnováhe, cez leto si dokonca robieva domáce limonády z vlastnoručne vypestovaných byliniek. Ale má aj ďalšiu tekutú vášeň.

„Milujem pivo. Silné, tmavé to môžem, ale keď nie je, môže byť aj slabé svetlé.“

SkryťVypnúť reklamu

Moderné radlery sa jej nepozdávajú, preferuje totiž čisté chute. „Pivo má byť horké a nie chutiť ako malinovka.“

Recept

Kuracie v tortille so šalátom

Potrebujeme: kuracie prsia, zmes mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica), syr, tortilly, kapustu, reďkovky, jarnú cibuľku, tvrdý syr, biely jogurt, kremžskú horčicu, soľ.

Postup: Kuracie prsia nakrájame na prúžky a osolíme. Prudko ich opečieme v panvici, pridáme zeleninu a podusíme. Na záver pridáme syr, vložíme do nahriatej tortilly a servírujeme. Katka si k tomuto jedlu pripravuje aj obľúbený šalát. Kapustu nakrájame na tenučké prúžky, cibuľku a reďkovku na väčšie kúsky. Ak by boli príliš nadrobno, pustili by veľa šťavy. Zeleninu zmiešame dokopy, pridáme na kocky nakrájaný tvrdý syr a zalejeme jogurtom, ktorý sme zmiešali s kremžskou horčicou. Podľa chuti dosolíme.

Katka Obyšovská

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  2. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  3. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  4. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  5. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  6. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  7. Na Marka oharka do jarka
  8. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 25 590
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 539
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 541
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 411
  5. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 187
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 288
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 903
  8. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí 3 667
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu