Košická Hlavná ulica konečne ožila vianočnými trhmi. Nájdete na nich množstvo ručne vyrábaných výrobkov, no najviac peňazí návštevníci už tradične utratia za všakovaké dobroty do žalúdka. V obľúbenosti vedú klobásky a vínko, no dýcha im na krk aj tohtoročná novinka – ručne ťahané štrúdle, minikoláčiky cupcakes či domáce sirupy.
KOŠICE. Predajcovia v stánkoch sa nezastavia od rána až do večera. Až po zotmení však Košické rozprávkové vianoce a vianočné trhy začínajú dýchať tou ozajstnou vianočnou atmosférou. Málokto prejde okolo bez toho, aby ochutnal nejakú tradičnú pochúťku.
Vôňa zlákala aj šesťročného Sebastiána, ktorý od ocina vydrankal dva chody. A nechystal sa skončiť.
„Už som mal hranolky a palacinky, aj táto klobáska mi veľmi chutí, ešte by som si dal halušky s tvarohom,“ básnil.
Ocino ho „uzemnil“, že tie sa tu kúpiť nedajú a ponúkal mu perníky.
„Boli sme nablízku niečo vybaviť, tak už sme neodolali a prišli sa najesť. Je to len raz za rok, tak si dáme, na čo si syn spomenie.“
Za kvalitu sa platí
S rovnakou filozofiou prišiel hodovať aj Martin s manželkou. Začali s medovinkou a chystali sa ju aj niečím zajesť: „U mňa rozhoduje kvalita, cena je až druhoradá. Človek by mal očakávať, že keď niečo stojí pár centov, tak to tak aj bude vyzerať. Preto si pokojne aj priplatím,“ komentoval večnú tému trhov, ktorou sú ceny.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári