Tentoraz cukrári s hotela Double Tree by Hilton nepiekli pre získanie rekordu, ale aby potešili deti z detského domova.
KOŠICE. Medovníkový strom, ryba a trojrozmerný darček – to boli sústa z ostatných rokov, s ktorými sa museli popasovať pekári a cukrári. Všetky tri diela mali prívlastok ako najväčšie či najkomplikovanejšie. Tento rok je všetko inak. Medovníkové srdce a domček, ktoré sa dokopy vyrábali niekoľko dní, majú potešiť deti.
„Tento rok sme zvolili srdce, aby sme ho zo srdca dali deťom z detského domova na Uralskej ulici,“ vysvetlila voľbu tvaru Katarína Šimková z hotela.
Zatiaľ čo na ňom si pochutnajú maškrtné jazyky, čičmianska chalúpka bude tešiť pohľady.
„Tá je vystavená v Café Slovan, pokojne si ju môže prísť pozrieť alebo odfotografovať ktokoľvek.“
Kilá surovín
Obe dielka vytvorila cukrárka Carolina Garcia z Mexika. Chalúpku vyzdobila tradičným slovenským čičmianskym vzorom, no dala na ňu aj kúsok zo svojej krajiny - legendárneho perníkového panáčika.
Spotrebovala pritom dvanásť kíl múky, dvadsaťpäť vajec, tristoosemdesiat lentiliek, pätnásť balíčkov perníkového korenia, dve kilá kokosu či neuveriteľných tisíc štyristoštyridsať strieborných cukrových perličiek.
Stret kultúr. Slovenské vzory, mexický panáčik. Foto: archív
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári