Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Módna návrhárka Ida Sándor varí to, čo chutí deťom

Na módnych mólach oslňuje skvostnými modelmi, no zahanbiť sa nedá ani v kuchyni.

Ida Sándor. Pri varení už majú rozhodujúce slovo jej dvojičky.Ida Sándor. Pri varení už majú rozhodujúce slovo jej dvojičky. (Zdroj: archív I. S.)

Košická módna návrhárka Ida Sándor najradšej varí polievky a prívarky.

Keďže majú jej dvojičky päť a pol rôčka a ona v práci zarezáva na plný plyn, času na varenie nemá nazvyš. Varí a pečie však veľmi rada, no kuchyňu prispôsobuje chuťovým pohárikom svojich detí.

„Takže to u nás vyzerá tak, že varím veľa polievok, napríklad vývar, paradajkovú a všetky strukovinové. Deti totiž milujú šošovicu, hrach i fazuľu, či už v polievkach, alebo v prívarkoch. A úplne všetci máme radi mäso – deti rezne a my s manželom si vždy radi pochutíme na steakoch s fritovanou cibuľkou,“ prezradila nám dáma, ktorá by sa za nič na svete nenechala nahovoriť na to, aby skonzumovala červy či kobylky.

Celkovo sa o nej dá povedať, že sa snaží stravovať zdravo.

„Mám rada zeleninu a vyhovuje mi aj delená strava. Žijem však dosť hekticky a nie vždy to preto dodržiavam. Mám už skúsenosti s viacerými diétami a vekom a skúsenosťami som prišla na to, že všetko je v hlave, v pravidelnosti a vo výbere kvalitných surovín.“

Ovláda i „šachovnicovú“ tortu

Deťom i manželovi urobí vždy radosť, ak im niečo chutné upečie.

„Najnovšie pečieme spolu aj s detičkami. Emka a Filip milujú napríklad perníčky a v bežné dni mafiny.“
Neobišla ju však ani mánia vypekania tort. „Teraz sa tomu venujem už trošku menej kvôli nedostatku času, ale piekla som napríklad aj takú náročnejšiu, takzvanú šachovnicovú.“

Samozrejme, nie je žiadnou výnimkou a aj jej sa už stalo, že niečo pri varení nevyšlo celkom podľa predstáv.

„Kto nič nerobí, ten nič nepokazí. Nešlo však o nič tragické. Raz som si napríklad nevšimla, že som nastavila v rúre malú teplotu a piškótové cesto mi nevyrástlo. Aj tak sme však koláčik zjedli....“

Recept

Kuracia pečienka

„Je to klasika a dokážem ju jesť v pohode aj celý týždeň,“ tvrdí I. Sándor.

Potrebujeme: 450 g kuracej pečienky, 3 cibule, 2 lyžice masti, soľ, červenú papriku, majoránku, čili, petržlenovú vňať

Príprava: Na rozpálenom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pečienky, chvíľku pečieme, kým nie sú mäkké. Osolíme a dochutíme červenou paprikou, čili, majoránkou a petržlenovou vňatkou.

I. Sándor

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 971
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 15 141
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 139
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 603
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 366
  6. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 6 759
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 328
  8. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 295
  9. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 216
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 194
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Na konci košickej Hlavnej má vzniknúť nová mestská štvrť

Šéf Tabačky: Môže to dopadnúť lepšie ako mesto kultúry.

Plán novej švrte a novího námestia počíta v dlhodobom horizonte so zmenami dopravnej kostry v centre mesta a návratom vody do pôvodného koryta Mlynského náhonu.

Dostal šmyk, narazil do zábradlia. Utrpel ťažké zranenia

Nehoda sa stala medzi obcami Debraď a Jasov.

Nehoda medzi obcami Debraď a Jasov.

Druhé kolo, deň tretí. V Košiciach pokračuje testovanie

Vo väčšine obcí je miera pozitivity vyššia ako v samotnom meste.

Testuje sa aj v areáli oceliarní.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Petra Vlhová dnes ide obrovský slalom v stredisku Kranjska Gora, sledujte zjazdové lyžovanie - 2. kolo LIVE.

Koronavírus na Slovensku: Riadenie krízy sa podľa Čaputovej nezlepšilo (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 223-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 3 474 obetí. V okrese Nitra platí sprísnený lockdown.

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila tento rok šesť milostí, jednu z nich žene z Košického kraja.
Turisti v ochranných rúškach sa fotografujú pri vodopádoch Studeného potoka vo Vysokých Tatrách.
Daniel Lipšic.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop