Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 14. december, 2018 | Meniny má Branislava, Bronislava
Nájdete nás na webe

Módna návrhárka Ida Sándor varí to, čo chutí deťom

Na módnych mólach oslňuje skvostnými modelmi, no zahanbiť sa nedá ani v kuchyni.

Ida Sándor. Pri varení už majú rozhodujúce slovo jej dvojičky.(Zdroj: archív I. S.)

Košická módna návrhárka Ida Sándor najradšej varí polievky a prívarky.

Keďže majú jej dvojičky päť a pol rôčka a ona v práci zarezáva na plný plyn, času na varenie nemá nazvyš. Varí a pečie však veľmi rada, no kuchyňu prispôsobuje chuťovým pohárikom svojich detí.

„Takže to u nás vyzerá tak, že varím veľa polievok, napríklad vývar, paradajkovú a všetky strukovinové. Deti totiž milujú šošovicu, hrach i fazuľu, či už v polievkach, alebo v prívarkoch. A úplne všetci máme radi mäso – deti rezne a my s manželom si vždy radi pochutíme na steakoch s fritovanou cibuľkou,“ prezradila nám dáma, ktorá by sa za nič na svete nenechala nahovoriť na to, aby skonzumovala červy či kobylky.

Celkovo sa o nej dá povedať, že sa snaží stravovať zdravo.

„Mám rada zeleninu a vyhovuje mi aj delená strava. Žijem však dosť hekticky a nie vždy to preto dodržiavam. Mám už skúsenosti s viacerými diétami a vekom a skúsenosťami som prišla na to, že všetko je v hlave, v pravidelnosti a vo výbere kvalitných surovín.“

Ovláda i „šachovnicovú“ tortu

Deťom i manželovi urobí vždy radosť, ak im niečo chutné upečie.

„Najnovšie pečieme spolu aj s detičkami. Emka a Filip milujú napríklad perníčky a v bežné dni mafiny.“
Neobišla ju však ani mánia vypekania tort. „Teraz sa tomu venujem už trošku menej kvôli nedostatku času, ale piekla som napríklad aj takú náročnejšiu, takzvanú šachovnicovú.“

Samozrejme, nie je žiadnou výnimkou a aj jej sa už stalo, že niečo pri varení nevyšlo celkom podľa predstáv.

„Kto nič nerobí, ten nič nepokazí. Nešlo však o nič tragické. Raz som si napríklad nevšimla, že som nastavila v rúre malú teplotu a piškótové cesto mi nevyrástlo. Aj tak sme však koláčik zjedli....“

Recept

Kuracia pečienka

„Je to klasika a dokážem ju jesť v pohode aj celý týždeň,“ tvrdí I. Sándor.

Potrebujeme: 450 g kuracej pečienky, 3 cibule, 2 lyžice masti, soľ, červenú papriku, majoránku, čili, petržlenovú vňať

Príprava: Na rozpálenom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pečienky, chvíľku pečieme, kým nie sú mäkké. Osolíme a dochutíme červenou paprikou, čili, majoránkou a petržlenovou vňatkou.

I. Sándor

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  3. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  4. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  5. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  6. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  7. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  8. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  9. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  10. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  1. Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!
  2. Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely
  3. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  4. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  5. Moderný hotel, kde sa cítite ako doma
  6. Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave
  7. Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu
  8. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  9. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  10. Slovensko spieva koledy
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 60 585
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 16 818
  3. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 10 514
  4. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 9 915
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 9 120
  6. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 794
  7. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska 4 711
  8. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 3 972
  9. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch 3 894
  10. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 3 542

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop