Oddelenie školstva na magistráte sa v rámci aktivít mesta športu zapojilo do kreatívneho projektu. V spolupráci so školami a školskými jedálňami umožnia malým stravníkom navrhnúť vlastné recepty, ktoré sa môžu stať súčasťou ich obedového jedálnička.
KOŠICE. Tradičné rodinné recepty by sa mali už čoskoro objaviť na tanieroch detí, ktoré sa stravujú v školských jedálňach.
Postará sa o to projekt Aktualizácia materiálno-spotrebných noriem na rok 2016 očami detí.
Žiaci môžu už od pondelka dopĺňať receptúry školských jedální o zeleninové, bezmäsité a zemiakové pokrmy.
Chýbajú im pirohy a halušky
Štvrtáci Ján, Lea a Michal majú jasno, čo by chceli vidieť na svojich tanieroch: „Vôbec nemávame bryndzové pirohy alebo halušky s bryndzou. A králik s ryžou by bol tiež príjemnou zmenou.“
Podľa Michala by bolo vítané akékoľvek iné mäso ako kuracie: „Od septembra už ani nechodím jesť do školskej jedálne. Vždy, keď sme mali mäso, tak to boli stehná. Popravde by som si dal už aj niečo iné.“
Problematická zelenina
Mama druháka Nikolasa Ľudmila by zas do jedálnička školy príliš nezasahovala: „Zvyknem si čítať, čo majú na obed a zdá sa mi to pestré a dobré. Aj keď je syn chorý a prídem pre obed do obedára, je to chutné a aj vzhľad je v poriadku. Dokonca ma prekvapuje, že mávajú napríklad aj lososa.“
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári