Aj napriek tomu, že v metropole východu nebolo v utorok jeho obľúbených 30,126 stupňa Celzia, ale len deväť, dobre mu padlo aspoň občerstvenie, ktoré pre neho pripravilo vedenie mesta v reštaurácii na Dominikánskom námestí.
KOŠICE. Magistrát na jeho počesť objednal obed pre 10 osôb s predpokladanou cenou 350 eur v reštaurácii Villa Regia.
„Podrobnosti obedového menu dohodnuté e–mailom, nápoje podľa vlastného výberu hostí. Fakturácia na základe reálnej spotreby,“ písalo sa v objednávke.
Pochutili si na mačanke a diviačom mäse
Ako sme zistili, faktúra napokon dosiahla sumu 218 eur. Minister si spolu s primátorom Richardom Rašim (Smer) najprv pochutnali na bryndzovej, resp. škvarkovej nátierke.
Polievkou bola hubová mačanka a ako hlavné jedlo sa podávali medailóniky z diviačieho mäsa s krupotom. Obed zakončili dezertom, popíjala sa minerálka a káva.
„Mne aj pánovi ministrovi veľmi chutilo,“ povedal nám primátor.
Reštauráciu si vybrali náhodným výberom
Zaujímalo nás, prečo si na obed vybrali práve túto reštauráciu. V orgánoch spoločnosti, ktorá ju prevádzkuje, bol ešte v roku 2014 pred zmenou názvu uvedený aj terajší zástupca riaditeľa magistrátu Matej Čontofalský.
„To som ani nevedel, že by tam mal byť. Reštaurácie na takéto obedy si vyberáme náhodne a vždy je to nejaká iná, čo si môžete aj sami zistiť vo faktúrach. Predpokladám, že naši pracovníci si ju vybrali preto, že mala v nami požadovanom čase voľný salónik,“ dodal R. Raši.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári