KOŠICE. Šesťdesiat malých remeselných pivovarov zo Slovenska, Česka, Poľska, Dánska, Belgicka aj USA vystavuje ešte dnes v Dome techniky.
Včera si degustáciu nenechala ujsť trojica Ružomberčanov. Zo špeciálnych pohárov navrhnutých v Taliansku si vychutnávali kvalitné a čerstvé pivá.
„Vlani sme boli na Salóne piva v Štrbe. Máme radi chutné pivo, tak sme tu,“ povedal jeden z nich.
Pivo ako živý organizmus
Organizátor podujatia a pivný domovarič Ivan Čižmárik sľubuje, že z ponúkaných pív nikoho hlava bolieť nebude. „Tieto pivá sú nepasterizované, nefiltrované. Nie je v nich ani kúsok chémie, sú bez prísad a farbív. Je to zdravé pivo, niečo ako živý organizmus.“
Chváli, že v Košiciach sa za posledné roky rozbehlo viacero malých remeselných pivovarov. „Ľudia tak vidia pivo z inej stránky, ako ho doteraz poznali. V zahraničí beží už tento trend dlhšie.“
Báť sa o postavy pri pivnej degustácii dámy nemusia. Prezrádza, že z piva sa nepriberá, obsahuje menej cukru ako víno. Pri jeho popíjaní je však zradný pocit hladu a prejedanie sa.
Ivan Čižmárik. Čapuje „živé“ pivo. Foto: Judita Čermáková
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári