Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

V košickom U. S. Steele asi šarapatí salmonelóza (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

*** Po opakovanom hrubom porušení Kódexu diskutujúceho boli zmazané všetky diskusné príspevky tohto autora.
 

Uz nejdem jest ku Rezesovi,

pojdem radsej do nejakej madarskej restiky na dialnici.Tam mozno nemaju tie salmonelove vajcia.
 
Hodnoť

 

v tom us steele sa uz preukazal zdroj zltacky otravy co2 atd. us steel treba z hygienickych dovodov zavriet
 

 

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)
 

DEBILNA CENZURA!

TO JE DEMOKRACIA KED ZAVADZATE CENZURU AKO ZA 1.CSR
 
Hodnoť

nemali fasirky

z hyzy? :))
 
Hodnoť

 

stravu tam zabezpečuke Sodexo a stojí za houby
 
Hodnoť

vela prace ...

A neni to nahodou tym, ze USS zrazu dostali tolko zakaziek, ze sa z toho ludia pototo? ;)
.... ja viem, kiezby to tak bolo :(
 
Hodnoť

Táto udalosť ma ani moc neprekvapila

Vo firme som pracoval 38 rokov, takže o stravovaní v USStele si dovolím tvrdiť, že čo to viem.

Na vlastné oči som sa presvedčil o tom ako to tam fungovalo a nebolo to tak dávno:
1. V lete roku 2004 som pracoval na VP č. 3 a tým, že som robil na zmeny, tak som si kupoval iba studenú stravu v bufete. Jedného dňa som si všimol, že v chladiacom pulte za sklom mali naukladané kelimky s treskou s dátum po záruke a tak som zavolal hygienikom. Reakcia bola nasledovná: riaditeľka ústavu mi povedala, že sa jej to nechce veriť a že to niektorá predavačka mohla iba omylom alebo nejakým nedopatrením tam vložiť. No, čo bolo pre mňa najviac šokujúce, bola tá skutočnosť, že ani nie hodinu potom mi volala vedúca z bufetu, že či by som mohol k nej na chvíľu odskočiť?!
Vedúca hneď pri mojom príchode sa mi prihovorila takým spôsobom, že ak niečo také niekedy znovu zbadám, tak aby som to nikomu nehlásil, iba jej a že bude pre mňa káva a aj niečo viac. Samozrejme rýchlo som ju uzemnil, že ja na jej kávu nie som odkázaný a že jej prvej by malo záležať na tom, aby sa zákazníci nenakazili salmonelou.

2. V roku 2007 som už pracoval na starej pozinkovni a zhodou okolnosti tiež v lete a počas veľkých horúčav som navštívil bufet. Tým, že mám rád jogurty, tak som si okrem desiaty jeden kúpil, ale šokujúco na mňa zapôsobilo, keď som si ten smotanový jogurt otvoril. Darmo, že bol ešte v záručnej lehote, už bola na jeho povrchu pleseň. Samozrejme vrátil som sa s ním naspäť do bufetu s jeho reklamáciou. Pani predavačka sa mi síce ospravedlnila a dala mi nový jogurt (hoci sa mi praktický ospravedlňovať ani nemusela lebo jogurt bol ešte v záruke), ale začala mi vysvetľovať, že nakoniec ten pokazený jogurt bude musieť aj tak ona zaplatiť zo svojho vrecka lebo ich vedúca má zavedený taký systém.
Takže naozaj neviem, ale vychádza mi to tak, že namiesto toho, aby vedúca reklamovala nekvalitné výrobky, tak si prácu zľahčovala formou ako som to opísal a pritom sa tie jogurty mohli pokaziť napr. už pri samotnej preprave, že buď ich od výrobcu do USStelu prevážali nákladným autom bez chladiaceho resp. mraziaceho systému, alebo v daný deň sa vodičovi tento systém pokazil a tým, že boli veľké horúčavy, tak tej nákaze výrobkov to počasie iba viac napomohlo.

P.S. Ale najviac šokujúcou udalosťou pre mňa bolo, keď som predavačku poprosil, aby mi dala knihu sťažnosti, že do nej napíšem sťažnosť. Predstavte si tu drzosť - knihu sťažnosti mali v bufete ešte z roku 1976 a nebol v nej vôbec žiadny zápis. Takže aj o tom to je, že aj keď tam došlo k tomu, že predávali skazené výrobky, tak zamestnanci namiesto toho, aby skazené výrobky reklamovali, tak ich jednoducho radšej vyhodili do koša a potom sa nebolo čomu čudovať, že vedúca bufetu si zvolila systém, aký zvolila.

Ladislav Serenča
 
Hodnoť

Salmonela

Vsetko sa to zacalo v utorok,ked sme si podla mna zkupili v bufetoch v us Steele balenu stravu Knedlik s bravcovym platkom a tusim paradajkovoou kapustou...Ja som tiez jeden z nakazenych salmonelou..Clanok je torsku milny,kedze na infekcnom v starej nemocnici sme uz boli v piatok,minimalne 10-ti a bohvie,kolko este v piatok ludi prislo.Trebalo by na nich(Sodexho)podat zalobu,abo co,nech sa spamataju,ved v takej obrovskej fabrike tam to nema co byt...Dakujem
 

 

No chystame sa im to osolit,Hintoš to ma na stole...
 
Hodnoť

Salmonella

Tiez si to "uzivam".Ziadna ASI salmoneloza,ale urcite salmoneloza.Bolo to v mäse /balena strava "Bravcovy platok Ural"/,vsetci sme jedli to iste.V piatok sme sa na Rastislavke behom hodiny zisli piati a aj tam do pondelka zostali.Sodexo si vyrobilo perfektnu reklamu,nakazili aj vlastne pracovnicky,udajne styri kucharky to schytali tiez.To je tym,ze nakupuju lacne svinstvo z Polska,uz tu chladenu stravu nedam do huby nikdy.Tie galeje neprajem nikomu,clovek moze byt marod aj mesiac...
 
Hodnoť

Všetko zatvorené...

V súvislosti so zdravotnými ťažkosťami zamestnancov bolo rozhodnuté o pozastavení výroby a distribúcie varenej stravy do odvolania. Zároveň bola potvrdená Salmonelóza v podavaní kontaminovaného mäsa. Podľa dostupných zdrojov je nakazených 53 zamestnancov, z toho je 24 hospitalizovaných. Začne sa dezinfekcia všetkých stravovacích zariadení a vyšetrenia zamestnancov Sodexa.
 
Hodnoť

pepe

Chcel by som vedieľ koľko je takých čo nešlo ani na pohotovosť a odtrpelo si to doma .Čo robiľ ďalej ?
 


Najčítanejšie na Košice Korzár

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop