Moderátorka Televízie Joj a rodáčka z Košíc od detstva miluje kurací paprikáš a môže sa pochváliť tým, že ho vie urobiť presne taký, ako jej mama.
Pokiaľ ide o typické slovenské či východniarske jedlá, aj tu je úplne jasné, čo u Andrey Pálfy Belányiovej patrí na vrchol rebríčka obľúbenosti.
„Neviem, či je to najtypickejšie východniarske jedlo, ale ja mám veľmi rada bryndzové halušky. Ak je tam poriadne veľa bryndze a veľa malých kúskov do chrumkava opečenej slaninky,“ priznala Andrea svoju slabosť.
So smiechom dodala: „Vždy mi veľmi chutili. Čo však neviem nikde nájsť sú halušky, ktoré by boli do hneda zoxidované tak, ako si to pamätám z detstva. Všade sú teraz iba biele.“
Maškrtí na obľúbenom salaši
Moderátorka aj presne vie, kam má zájsť, aby si na svojom obľúbenom jedle pochutila.
„Najviac mi chutia v jednom košickom salaši, robia ich výborne. Takmer vždy keď som doma na východe – lebo však druhé doma mám v Bratislave – tak tam zájdeme. Občas si pre zmenu dám halušky s tvarohom a kôprom, alebo kapustou, ale tie bryndzové vedú. V Bratislave mám tiež jedno miesto, kde mi chutia,“ priznala.
Kuchyňa po výbuchu
Ak by však mala navariť tradičné slovenské jedlo doma, asi by sa veľmi nahovoriť nedala. Andrea je síce šikovná kuchárka, no halušky sú vraj nad jej možnosti.
„Presne pred mesiacom som sa rozhodla, že skúsim urobiť bryndzové halušky sama doma. Študovala som veľa receptov, konzultovala s mojou kamarátkou z Liptova či tam to vajíčko dať alebo nie, lebo každý recept hovoril niečo iné... Bolo to naozaj prvýkrát čo som ich robila a myslím, že aj posledný. Celá kuchyňa bola ako po výbuchu bomby, lebo mi trvalo kým som odhadla správny pomer, potom mi tá voda, v ktorej sa varili, vykypela... Slovom hrôza. Nakoniec boli výborné, ale za tú námahu mi to veru nestojí. Radšej si ich dám občas v reštaurácii,“ dodala.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári